Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

16 de novembre, data del VI Festivitas Bestiarum

El Festivitas Bestiarum és la gala anual organitzada per l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (ABFPC). Impulsada el 2014, ve celebrant-se des de llavors a la Capital de la Cultura Catalana. Durant la trobada celebrada el 30 de juliol entre representants de la federació, la Paeria de Cervera i la Colla de Diables Carranquers, es va decidir la data de la sisena edició. Serà el dissabte 16 de novembre en un emplaçament encara per concretar.

Com és habitual, el Festivitas Bestiarum servirà com a acte de cloenda de la temporada del bestiari festiu. Amb l'objectiu de prestigiar la tasca desenvolupada a favor de la imatgeria catalana, l'ABFPC farà públics els guanyadors dels Premis BEST 2019 en les següents categories: Personatge; Entitat o Associació; Iniciativa o Mitjà de Comunicació i Estímul Europeu.  A més, les entitats federades podran optar als tres premis al millor Projecte o Activitat omplenant un formulari electrònic abans de l'1 de novembre.

Durant la gala també es coneixerà la persona que prendrà el relleu de Mònica Usart com a ambaixador del Bestiari Festiu. Precedint la meteoròloga de Rac1, també han ostentat aquest honor l'escriptora Empar Moliner, el també meteoròleg Tomàs Molina, i els peridistes Rita Marzoa i Jordi Margarit.

Seguint la tònica iniciada l'any passat, l'Agrupació del Bestiari i Popular de Catalunya desitja que el Festivitas Bestiarum sigui un acte obert a tota mena de públics, formin o no part d'una colla associada. Amb aquest objectiu, s'estan contemplant activitats adreçades al conjunt de la ciutadania, com ara plantades i cercaviles d'elements d'imatgeria provinents de tot el país.

Podeu reservar invitacions al VI Festivitas Bestiarum en aquest enllaç.

 

Els tabals tradicionals faran vibrar Cervera el pròxim 5 d'octubre
El 2n Concurs Nacional de Tabals Tradicionals espera reunir prop de 120 participants
El centenari de Manuel Cubeles i l’Esbart Marboleny
Pere Baltà recorda la importància del mestre de dansa en la consolidació del festival Ésdansa
Lluitar contra la banalització de les festes
En la conferència 'La cultura popular als Països Catalans', Xavier Orriols ha defensat mesures per a garantir la preservació dels models festius catalans
L’humorista Ferran Aixalà presentarà la gala dels III Premis Antoni Carné
Dissabte 31 d’agost és l’últim dia per enviar les candidatures
'50 singulars de la festa': La imatgeria catalana per gaudir en família
Surt publicat el tercer volum de la col·lecció adreçada als lectors més joves
Taller Sarandaca, més de 30 anys esculpint la festa
L'escultor Ramon Aumedes ens obre les portes del seu taller a Granollers per descobrir-nos con neix un gegant

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media