Les propostes de l’Ens


 


 

Les 47a Jornades Internacionals Folklòriques mostraran la riquesa de les danses del món
El festival viatjarà per una quinzena de poblacions catalanes del 6 al 15 de setembre

Amb l'objectiu de compartir i gaudir de la diversitat i vitalitat de les danses d'arreu del món tornen les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF). Organitzat per l'Associació per a la Difusió de Folklore Adifolk, el festival portarà prop de 200 actuants procedents d'Índia, Mèxic, República russa de Baixkíria, Euskadi, Illes Balears i Catalunya, que participaran en espectacles, cercaviles, tallers i altres activitats per tot el territori.

Calella tornarà a ser el punt de partida del festival, que arrencarà divendres 6 de setembre amb un espectacle inaugural amb la participació de tots els grups. En aquesta ocasió, els Gegants de Calella seran els amfitrions en representació de Catalunya a les JIF. Els actes a Calella es perllongaran durant tota la setmana amb actuacions dels diferents grups, concert de músiques del món i tallers de dansa.

El festival ha convidat per aquesta edició els ballets folklòrics Raaga de l'Índia, Krujevà de la República de Baixkíria, i Tamaulipas de Mèxic, el grup Elai Alai de Portugalete (Euskadi), S'Eixam Mallorquí de Sóller (Illes Balears) i de Catalunya la Mediterrània Dansa de Figueres, acompanyats pel Capgròs Folk d'Adifolk. A més dels grups de balls i esbarts, a les jornades també estaran presents els Gegants de Calella, ja que des del festival es vol també donar representació cada any d'un àmbit diferent de la cultura catalana.

Durant deu dies, el festival viatjarà de nord a sud i d'est a oest de Catalunya, amb actuacions a les poblacions de Bellpuig, Gironella, Montblanc, Rajadell, Santa Maria de Palautordera, La Llagosta, Arenys, Matadepera, Ripoll, Vilanova d'Espoia, L'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, entre d'altres, amb l'objectiu d'estrènyer llaços entre els grups catalans i els visitants.

Les jornades es tancaran diumenge 15 de setembre a Figueres, recuperant la celebració de l'acte de cloenda amb caire itinerant. Hi participaran tots els grups internacionals, mentre que la representació catalana anirà a càrrec de l'Esbart Mediterrània Dansa de Figueres, juntament amb els grups de cultura popular de la ciutat.

Un festival amb més de 80 cultures
El festival va néixer l'any 1972 amb el lema 'Les danses dels pobles pel nostre poble' amb la intenció d'apropar les cultures i els pobles a través de la dansa. Durant els dies que les JIF-Catalunya viatgen pel nostre país, en la gran majoria de les poblacions se celebren altres activitats paral·leles de cultura popular, trobades entre directors i membres d'agrupacions culturals, tallers de danses, etc. que organitzen els propis ajuntaments o associacions creant un clima d'intercanvi cultural molt interessant. Al llarg de les 46 edicions celebrades, hi han participat més de 250 grups d'un total de 80 països.

Adifolk Cultura Catalana
@adifolk.culturapopularcatalana

Carnestoltes, quinze selfies
La festa s'ha convertit en una desfilada exhibicionista, opina Guillem Carreras
'Destino Cataluña', records de l'arribada a una nova terra
Dilluns 24 (19.00) de febrer es presentarà el llibre a la seu de la Fundació Paco Candel
"El nostre desig és ser una federació propera a les colles"
Joan Miquel Puigserver, President de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya
Els Pastorets tanquen la temporada amb 65.000 espectadors arreu de Catalunya
El municipi del Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020, ha estat l'encarregat de posar punt final a les representacions d'aquesta tradicional obra nadalenca
Neix un nou portal per agrupar i difondre el patrimoni musical català
La plataforma, impulsada pel Centre Robert Gerhard, inclou 400 entrades i permet escoltar les músiques
Rècord d'assistència als Pessebres Vivents de Catalunya amb 130.000 visites
La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya tanca la temporada consolidant-se com a referent turístic al territori

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media