Les propostes de l’Ens


 


 

Les 47a Jornades Internacionals Folklòriques mostraran la riquesa de les danses del món
El festival viatjarà per una quinzena de poblacions catalanes del 6 al 15 de setembre

Amb l'objectiu de compartir i gaudir de la diversitat i vitalitat de les danses d'arreu del món tornen les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF). Organitzat per l'Associació per a la Difusió de Folklore Adifolk, el festival portarà prop de 200 actuants procedents d'Índia, Mèxic, República russa de Baixkíria, Euskadi, Illes Balears i Catalunya, que participaran en espectacles, cercaviles, tallers i altres activitats per tot el territori.

Calella tornarà a ser el punt de partida del festival, que arrencarà divendres 6 de setembre amb un espectacle inaugural amb la participació de tots els grups. En aquesta ocasió, els Gegants de Calella seran els amfitrions en representació de Catalunya a les JIF. Els actes a Calella es perllongaran durant tota la setmana amb actuacions dels diferents grups, concert de músiques del món i tallers de dansa.

El festival ha convidat per aquesta edició els ballets folklòrics Raaga de l'Índia, Krujevà de la República de Baixkíria, i Tamaulipas de Mèxic, el grup Elai Alai de Portugalete (Euskadi), S'Eixam Mallorquí de Sóller (Illes Balears) i de Catalunya la Mediterrània Dansa de Figueres, acompanyats pel Capgròs Folk d'Adifolk. A més dels grups de balls i esbarts, a les jornades també estaran presents els Gegants de Calella, ja que des del festival es vol també donar representació cada any d'un àmbit diferent de la cultura catalana.

Durant deu dies, el festival viatjarà de nord a sud i d'est a oest de Catalunya, amb actuacions a les poblacions de Bellpuig, Gironella, Montblanc, Rajadell, Santa Maria de Palautordera, La Llagosta, Arenys, Matadepera, Ripoll, Vilanova d'Espoia, L'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, entre d'altres, amb l'objectiu d'estrènyer llaços entre els grups catalans i els visitants.

Les jornades es tancaran diumenge 15 de setembre a Figueres, recuperant la celebració de l'acte de cloenda amb caire itinerant. Hi participaran tots els grups internacionals, mentre que la representació catalana anirà a càrrec de l'Esbart Mediterrània Dansa de Figueres, juntament amb els grups de cultura popular de la ciutat.

Un festival amb més de 80 cultures
El festival va néixer l'any 1972 amb el lema 'Les danses dels pobles pel nostre poble' amb la intenció d'apropar les cultures i els pobles a través de la dansa. Durant els dies que les JIF-Catalunya viatgen pel nostre país, en la gran majoria de les poblacions se celebren altres activitats paral·leles de cultura popular, trobades entre directors i membres d'agrupacions culturals, tallers de danses, etc. que organitzen els propis ajuntaments o associacions creant un clima d'intercanvi cultural molt interessant. Al llarg de les 46 edicions celebrades, hi han participat més de 250 grups d'un total de 80 països.

Adifolk Cultura Catalana
@adifolk.culturapopularcatalana

Tres dies i prop de 480 activitats per descobrir el patrimoni cultural
De l'11 al 13 d'octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni, enguany més participatives i accessibles
La dansa a l’escola, una eina pedagògica i cultural
Arrenca la tercera edició del programa de danses populars vives a l’escola
Les 47es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya reforcen la presència al territori
El festival de danses tradicionals del món s'ha celebrat del 6 al 15 de setembre
El centenari de Manuel Cubeles i l’Esbart Marboleny
Pere Baltà recorda la importància del mestre de dansa en la consolidació del festival Ésdansa
Lluitar contra la banalització de les festes
En la conferència 'La cultura popular als Països Catalans', Xavier Orriols ha defensat mesures per a garantir la preservació dels models festius catalans
L’humorista Ferran Aixalà presentarà la gala dels III Premis Antoni Carné
Dissabte 31 d’agost és l’últim dia per enviar les candidatures

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media