Més de 24.000 nois i noies en situació vulnerable de tot l’Estat participen en els campaments i activitats saludables de CaixaProinfància
últims articles
”la Caixa” ha lliurat ajuts per a 79 projectes de recerca pionera i de gran impacte social per un import de 28 milions d’euros
 
“la Caixa” facilita material escolar a prop de 85.000 nens i nenes en situació vulnerable
 
El programa Més Feina de ”la Caixa” ha facilitat 224 contractacions a Catalunya
 
L’Escola de Cuidadors de “la Caixa” atén a més de 1.000 persones en el seu primer any
 
CaixaBank, escollit per Euromoney Millor Banc a Espanya 2019, Millor Banca Responsable a Europa i Millor Transformació Bancària a Europa
 
Els alumnes guanyadors dels Premis EduCaixa viatgen a Silicon Valley
 
A Catalunya, hi participen més de 7.000 infants i joves, dels quals prop de 6.800 són de Barcelona
Activitats estiu CaixaProinfància 2019

Un total de 24.061 infants i adolescents participen aquest any en els centres oberts, colònies urbanes i campaments d’estiu promoguts pel programa CaixaProinfància a 29 províncies espanyoles.

A Catalunya, són 7.062 infants i joves que participen en aquestes activitats. Concretament 6.791 són de Barcelona, 130 de Girona, 104 de Lleida i 37 de Tarragona.

Les tres iniciatives estan organitzades per entitats socials de les més de  400 de tot l’Estat vinculades a CaixaProinfància. Per això, “la Caixa” destina 15,6 milions d’euros (5,3 milions d’euros a Catalunya) al desenvolupament d’aquestes activitats que inclouen diferents temàtiques: esportives i psicomotores, artístiques, lúdiques, socials, mediambientals i cognitives.

La finalitat d’aquests serveis és assegurar el dret al lleure i el temps lliure de la infància que viu en situació de pobresa. D’aquesta manera, nens, nenes i adolescents accedeixen als beneficis educatius i personals que comporten aquestes experiències, contribuint al seu desenvolupament personal, social i cultural.

Les tres modalitats d’activitats es complementen entre elles, de manera que cada nen, nena o adolescent pot participar en més d’una:

Centres oberts
Es caracteritzen perquè ofereixen un servei diari durant tot el curs, fora de l’horari escolar, i també poden incloure activitats de caps de setmana. Disposen d’un projecte educatiu propi i d’una programació anual que s’organitza en funció de les edats dels participants, els objectius educatius, les activitats, els recursos humans i materials, la temporalitat de la seva execució i el sistema d’avaluació. Durant aquest curs i vacances participen 15.576 joves d’arreu de l’Estat i  4.759 de Catalunya.

Colònies urbanes

16.069 menors de tot l’Estat i 4.707 de Catalunya, accedeixen aquest any a les colònies urbanes (també anomenades escoles de vacances). Es caracteritzen perquè són un projecte d’educació que es desenvolupa intensivament en períodes vacacionals, en el mateix horari que l’escolar. També disposen d’un projecte educatiu propi en funció de les edats, la temporalitat i els recursos disponibles. Encara que el focus principal de les colònies urbanes són les activitats de lleure i esbarjo, de vegades poden incorporar activitats regulars de suport a la realització de tasques escolars o reforç educatiu, especialment en el període estival i quan les colònies són llargues.

Campaments

Activitats intensives que es desenvolupen en períodes vacacionals i que impliquen el desplaçament a un lloc diferent de la residència habitual, generalment en contacte amb la naturalesa. Durant aquestes vacances, en gaudeixen 5.039 joves de CaixaProinfància, dels quals 2.000 són de Catalunya.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media