Conjunt monumental Sant Pere de Rodes
Et presentem 5 plans per viure l’estiu a Catalunya distribuïts per ubicacions: el Conjunt monumental d’Olèrdola, el MAC Barcelona, el MAC Empúries, el Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes i el Monestir de Sant Pere de Galligants.
Les cinc sortides de tardor a les Terres de l'Ebre
Paisatges de muntanya on observar la caiguda de les fulles i el canvi de color de la natura
La natura, a la tardor, és un espectacle de colors. Et proposem viure-ho de prop. I és que cada cop ho tenim més clar: vivim en un paradís! I la UNESCO ho sap. Per això va declarar les Terres de l'Ebre com a esp...
Els 5 plans de tardor als Pirineus
Propostes pirinenques per gaudir de l'entorn en família
Entrada la tardor us volem fer un munt de propostes pirinenques per gaudir de l'entorn en família, per aprendre amb gust de tradició, o bé per amarar-vos de cultura de muntanya. Propostes per començar el curs amb molt ...
Sis passejades per gaudir de la tardor a l'Empordà
Alguns camins per descobrir els millors racons on relaxar-se
Estèticament, la tardor és l'estació més bonica de l'any. L'ambient comença a ser més fresc però suficientment agradable com per fer llargues passejades. El sol ja no t'intenta rostir e...
5 espais naturals recuperats al Penedès històric
Recollim cinc espais naturals que han reeixit durant els darrers anys
Enmig de la pressió urbanística i la freqüentació humana de gairebé tot el territori, hi ha alguns espais naturals que han estat protegits i recuperats amb èxit al llarg dels darrers anys al Penedès hist...

 


 

10 plans per viure l’estiu a Catalunya (part 1)

En família o amb amics, Catalunya ofereix una infinitat de propostes diferents per gaudir de l’estiu. Sortint de la platja i les excursions de muntanya, no cal que marxis del territori català per fer plans diferents durant aquesta meravellosa època de l’any. A continuació et presentem 5 plans per viure l’estiu a Catalunya distribuïts per ubicacions.

1.    Conjunt monumental d’Olèrdola
Situat a l’Alt Penedès es troba el Castell d’Olèrdola, un conjunt arquitectònic considerat Bé Cultural d'Interès Nacional. Aquest monument és una de les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya i els dissabtes del mes d’agost ofereixen 3 espectacles diferents a partir de les 19 h. A més, el preu de l’activitat és gratuït amb l’entrada al jaciment. Mitologia, música, ciència... el Castell d’Olèrdola t’apropa a això i molt més!


Castell d'Olèrdola. Crèdits: Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

2.    MAC Barcelona
Amb una exposició permanent formada per més d’un milió de peces originals, el Museu d’Arqueologia de Barcelona ofereix durant l’estiu tallers familiars de cap de setmana. Així doncs, a partir de les 11 h i fins al 25 d’agost, el museu organitza diferents activitats participatives ideals per a fer un viatge en el temps en família. En aquests tallers, els infants tindran l’oportunitat de conèixer com eren les festes gregues, d’endinsar-se en el món egipci o d’aprendre a llegir i escriure jeroglífics.


MAC Barcelona. Crèdits: Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

3.    MAC Empúries
El Museu d’Arqueologia d’Empúries també surt de la rutina oferint una activitat única. En aquest cas, és la música la protagonista la qual omplirà el Fòrum romà amb 4 concerts que tindran lloc del 10 al 13 d’agost. Els Catarres, Suu, Els Pets, Alessio Arena o Pavvla són alguns dels artistes que actuaran en l’espai. D’altra banda, durant l’estiu el MAC Empúries també ofereix visites guiades i itineraris teatralitzats.


MAC Empúries (Visita Romana). Crèdits: Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

4.    Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes
Fins al 30 d’agost, el Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes organitza “Nit de vins” tots els divendres a les 20 h. L’activitat consisteix en la visita al monestir seguida d’un tast de vins i d’un maridatge de productes locals. Addicionalment, el conjunt també ofereix durant aquests mesos “Música Medieval a Sant Pere de Rodes”, una proposta musical d’Antonio Madueño que pretén ser una experiència sensorial i intel·lectual per a tots els seus visitants.


Conjunt monumental Sant Pere de Rodes. Crèdits: Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

5.    Monestir de Sant Pere de Galligants
T’agradaria fer un passeig per la història de Sant Pere de Galligants? Si la resposta és sí, estàs d’enhorabona perquè el MAC Girona ha organitzat una visita teatralitzada pel seu monestir. I és que el Monestir de Sant Pere de Galligants és una de les mostres més notables del romànic català, del qual només perduren visibles l’església i el claustre. A més, la visita només costa 1 €!

Monestir de Sant Pere de Galligants. Crèdits: Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Pots consultar més informació sobre la programació de les activitats, reserves i compra d’entrades aquí.

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71