La Ribera Salada. Crèdits: femturisme.cat
Aigües cristal·lines ideals per banyar-se, ponts amb encant, castells medievals, miradors espectaculars... Fem un recorregut pels indrets i paisatges extraordinaris que envolten la Ribera Salada, un riu de la comarca del Solsonès, afluent per l’esquerra del Segre.
Els 5 indrets per veure la pluja d'estels a les Terres de l'Ebre
Podrem observar-los les nits de l'11, 12 i 13 d'agost
Com cada any, amb Sant Llorenç arriba una de les pluges d'estels més esperades i mediàtiques de l'any. Aquest 2019 el cel ens regalarà fins a sis pluges, tot i que, com ja sabeu, n'hi ha que es poden veure m&ea...
5 rutes per fer esnòrquel a la Costa Brava
El litoral empordanès ofereix un paisatge submarí únic al món
Cada estiu la Costa Brava es converteix en un dels indrets preferits per milers de turistes d'arreu del món que venen a gaudir del sol, la cultura, la gastronomia i, sobretot, del mar. Concretament, el litoral empordanès és u...
10 plans per viure l’estiu a Catalunya (part 2)
En família o amb amics, Catalunya ofereix una infinitat de propostes diferents per gaudir de l’estiu. Sortint de la platja i les excursions de muntanya, no cal que marxis del territori català per fer plans diferents durant aquesta...
10 plans per viure l’estiu a Catalunya (part 1)
En família o amb amics, Catalunya ofereix una infinitat de propostes diferents per gaudir de l’estiu. Sortint de la platja i les excursions de muntanya, no cal que marxis del territori català per fer plans diferents durant aquesta...

 


 

La Ribera Salada: un recorregut pels indrets fantàstics que la rodegen

Aigües cristal·lines ideals per banyar-se, ponts amb encant, castells medievals, miradors espectaculars... Aquests són alguns dels fantàstics paratges que es creuen per la Ribera Salada, un riu de la comarca del Solsonès, afluent per l’esquerra del Segre. Aquest riu, en els seus 40 km de longitud, travessa els municipis d’Odèn, Lladurs i Castellar de la Ribera.

A continuació fem un recorregut pels indrets i paisatges extraordinaris que envolten la Ribera Salada.

El pont del Clop i Canal serpent
Situat en la carretera de Solsona a Montpol, a 613 metres d’altitud, es troba el Pont del Clop un petit viaducte que permet creuar la Ribera Salada. Als mesos d’estiu, es converteix en un lloc freqüentat per banyistes gràcies a la seva aigua cristal·lina ideal per a refrescar-se en aquesta època de l’any. El tram que comença a partir del pont se’l coneix pel nom de Canal Serpent, ja que just en aquest punt la conca del riu adopta formes curvilínies que estan envoltades de pedra. Sens dubte, un dels llocs més destacats de la Ribera Salada.


Pont del Clop. Crèdits: Wikiloc | Canal Serpent. Crèdits: Capolatell

Aigüesjuntes
Aigüesjuntes és el lloc on conflueixen les aigües del Riu Fred (que recull les aigües de Montpol i Cambrils) i de la Riera de Canalda (que recull les de Canalda i Odèn). I és que just aquí és on s’origina la famosa Ribera Salada, i per tant, on es comença a aplicar aquest nom. Així doncs, aquest riu és fruit de la confluència dels dos riuets que han produït una activitat erosiva, la qual ha dotat a l’indret d’uns espectaculars congostos d’espectacular bellesa. Després de visitar Aigüesjuntes, tornant a la carretera, es recomana visitar la parròquia de Montpol, una construcció que data entre els segles XVII i XIX i que es troba a la vora.


Aigüesjuntes. Crèdits: plamontpol.com

Mirador de Serra Seca
Continuant la ruta cap a Cambrils, a prop de la carretera, es troba el Mirador de Serra Seca. Des d’allà es pot observar una panoràmica espectacular de la Ribera Salada a més d’altres formacions muntanyoses espectaculars com són el massís de Port del Compte i les Montserratines.


Mirador de Serra Seca. Crèdits: Albert Colell

Salí de Cambrils
Per conèixer la relació entre la Ribera Salada i la sal, s’ha de conèixer el salí de Cambrils, una de les poques salines de muntanya de Catalunya que data del 1780. Gràcies a la Font Salada que es troba dins del salí, aquest espai s’utilitzava com a sistema d’obtenció de sal en l’era artesanal. En l’actualitat està totalment restaurat i es presenta com un lloc de descans i relax on poder gaudir de l’aigua salada en plena muntanya. A més, també es fan visites guiades pel museu del salí on s’explica com era l’antic procés de producció de sal.


Salí de Cambrils. Crèdits: salidecambrils.cat

Castell de Lladurs
Finalitzem el recorregut per la Ribera Salada arribant al Castell de Lladurs, una construcció amb més de mil anys d’història que es troba en ruïnes sobre un turó. Des del castell es pot observar una vista privilegiada de la conca de la Ribera Salada, la millor manera de concloure la ruta: apreciant aquest espectacle de la naturalesa.


Castell de Lladurs. Crèdits: Calitxa

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71