Les propostes de lĺEns
   
   
   
   
   
 
 


 


 

El Museu d'Hist˛ria, caixa de ressonÓncia de la m˙sica mediterrÓnia

Una nit en una terrassa d'un museu, amb vistes privilegiades i amb música d'arrel de la Mediterrània en directe. Aquesta és la proposta del Museu d'Història de Catalunya i de la Fira Mediterrània per a aquest estiu. Entre el 3 de juliol i el 7 d'agost es programa un cicle de concerts a la fresca, 'Mediterrània: músiques que es toquen', una proposta que les nits de dimecres presentarà noves músiques de la Mediterrània.

Cada nit, un grup representarà amb la seva música la diversitat i la riquesa d'un patrimoni cultural compartit i genuí. El fil argumental del cicle vol mostrar que "més que una música mediterrània n'existeixen moltes, però totalment interconnectades". Hi passaran Maria Mazzotta, Anna Ferrer amb Mario Mas, Les Anxovetes, Amine & Hamza, Trio López - Petrakis - Chemirani i Miquel Gil.

El 10 de juliol, la cantant menorquina Anna Ferrer, acompanyada del guitarrista Mario Mas, presentarà les seves Cançons de sirenes, llops i llunes, mentre que el 17 de juliol el grup Les Anxovetes presentarà el seu projecte d'havaneres en femení. El 24 de juliol els germans tunisians Amine i Hamza, amb ud i qanun, exploraran el ric repertori de la música clàssica àrab. I el 31 de juliol serà el torn del trio instrumental que formen el valencià Efrén López, el cretenc Stelios Petrakis i l'iranià Bijan Chemirani. Finalment, el cicle 'Mediterrània: músiques que es toquen' es tancarà amb el valencià Miquel Gil, que presenta el disc Geometries (Temps Rècord, 2019).

Les nits d'estiu del Museu d'Història de Catalunya volen anar més enllà d'una proposta musical de qualitat, i constituir "una proposta holística" que es completa amb les vistes privilegiades de la ciutat i el port de Barcelona, la posta de sol sobre el mar i una consumició gratuïta. I per si fos poc, a partir de les vuit del vespre els assistents podran gaudir de l'accés a l'exposició que s'exhibeix temporalment a la primera planta del museu, "Moda i modistes".

"Hi ha llocs on nomÚs 'vivim amb', ens falta arribar a 'conviure amb'
J˙lia Costa i Isabel Costa, pregoneres de la festa major del Poble-sec
Una exposiciˇ recorda el bombardeig del 1938 sobre el barri de la catedral
La mostra s'inaugurarÓ el proper dijous 18 de juliol a les 20 hores a La Casa dels Entremesos
La festa major del Poble-sec recordarÓ els 150 anys del barri
La directora d'escola Isabel Costa i l'escriptora J˙lia Costa seran les encarregades de fer el pregˇ, el 19 de juliol
PerpinyÓ celebra el 13 de juliol la festa major de la cultura popular catalana
La 3a Diada dĺAdifolk tindrÓ els falcons i les seves impressionants figures humanes com a Ómbit amfitriˇ
El Palau de la Generalitat oferirÓ un repertori de peces tradicionals per a carillˇ
El 6Ŕ festival de cine compromŔs Gollut obre la convocat˛ria

Qui som? - AvÝs legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media