Les propostes de lĺEns
   
   
   
   
   
 
 


 


 

El 6Ŕ festival de cine compromŔs Gollut obre la convocat˛ria

La mostra de cinema compromès sobre la muntanya, el medi ambient i el fotoperiodisme i fonamentat en la cultura popular ja es posa en marxa i ha obert el període d'inscripcions. La mostra de competició se celebrarà del 12 d'octubre al 3 de novembre, però des del mes de setembre fins a finals d'any hi haurà sessions prèvies, sessions especials fora de competició, presentacions al públic i altres activitats. La seu principal tornarà a ser Ribes de Freser, i també hi haurà projeccions a Barcelona, Girona i altres vuit poblacions catalanes, i a Suïssa.

El Festival Gollut porta cinc anys donant veu i visibilitat a obres reivindicatives i compromeses socialment (amb els refugiats, la igualtat de gènere, els més vulnerables), pel·lícules que -al igual que els golluts que donen nom al certamen, una comunitat de nans que habitaven a la vall de Ribes i que va ser discriminada i repudiada fins a la seva desaparició a mitjans del segle XX- sovint són ignorades per les sales de cinema i els mitjans més generalistes.

Els autors i cineastes que vulguin participar tenen temps fins a l'1 d'agost per presentar les seves obres audiovisuals (fins al 10 d'agost per causes extraordinàries). Ho podran fer de nou en alguna de les cinc seccions a competició: llargmetratge, curtmetratge, medi ambient i muntanya, reportatges de fotoperiodisme social i reportatges de fotografia de medi ambient i muntanya.

Al igual que la passada edició, la seu principal serà a Ribes de Freser, on va néixer el festival, impulsat pel cineclub Amics del Cinema de la Vall de Ribes, però també hi ha confirmades subseus arreu de Catalunya (Barcelona, Girona, Vall de Núria, Queralbs, Planoles, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Figueres, Cassà de la Selva, Lloret de Mar i Teià); a més, continuarà l'aposta per la internacionalització, participaran els casals catalans de Basilea i Zuric, a Suïssa.

El director del certamen, Joaquim Roqué, explica que l'edició d'enguany estrenarà un nou premi especial a la concòrdia, que serà atorgat a una pel·lícula per un jurat "format per persones de comunitats diferents (religioses, culturals i ètniques) que en principi semblen estar enfrontades, nosaltres les reunirem" amb l'objectiu de contribuir al diàleg intercultural i interreligiós en el nostre entorn proper.

També com a novetat, el festival es podrà seguir en la plataforma en línia Filmin, on es podran exhibir les obres seleccionades en aquesta edició. I en el mateix canal hi haurà una selecció permanent amb les millors obres de les cinc edicions anteriors.

En aquest enllaç podeu consultar les bases de participació.

"Hi ha llocs on nomÚs 'vivim amb', ens falta arribar a 'conviure amb'
J˙lia Costa i Isabel Costa, pregoneres de la festa major del Poble-sec
Una exposiciˇ recorda el bombardeig del 1938 sobre el barri de la catedral
La mostra s'inaugurarÓ el proper dijous 18 de juliol a les 20 hores a La Casa dels Entremesos
La festa major del Poble-sec recordarÓ els 150 anys del barri
La directora d'escola Isabel Costa i l'escriptora J˙lia Costa seran les encarregades de fer el pregˇ, el 19 de juliol
PerpinyÓ celebra el 13 de juliol la festa major de la cultura popular catalana
La 3a Diada dĺAdifolk tindrÓ els falcons i les seves impressionants figures humanes com a Ómbit amfitriˇ
El Museu d'Hist˛ria, caixa de ressonÓncia de la m˙sica mediterrÓnia
El Palau de la Generalitat oferirÓ un repertori de peces tradicionals per a carillˇ

Qui som? - AvÝs legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media