Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

El 18è Festival de Bandes de Música de Catalunya mostrarà la versatilitat i qualitat de les formacions catalanes
Serà diumenge 7 de juliol, i hi participaran prop de 150 músics de tres bandes del país

La Banda de l’Associació Musical Symphocat-Sant Andreu, de Barcelona; l’Agrupació Musical L’Emburgada del Perelló i la BUMT de Tarragona actuaran el proper 7 de juliol en L’Auditori amb motiu del Festival de Bandes de Música, que enguany arriba a la seva 18à edició. El programa combinarà diferents estils i èpoques musicals, des del swing, el jazz fins a sardanes, pasdobles i fanfàrries, passant per peces clàssiques i obres simfòniques, mostrant la transversalitat i versatilitat de la música de Bandes de les formacions catalanes.

Prop de 200 músics pujaran a l’escenari de la sala més gran de L’Auditori, la Pau Casals, en la festa de les bandes catalanes. Organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, el festival presentarà per aquesta edició l’actuació de tres bandes d’història i estils molt diferents: la Beat Band, de la Associació Musical Symphocat, la formació més jove de Catalunya (creada el 2017), i dues bandes que l’any passat van celebrar el seu 25 aniversari, la de L’Emburgada del Perelló i la de la Unió Musical de Tarragona (BUMT).

La banda barcelonesa, dirigida per Joan Vayreda, obrirà el festival amb peces molt significatives del seu repertori summament variat que combina la música clàssica, tradicional i popular amb el jazz el swing i grans musicals i bandes sonores: des de Bohemiam Rapsody de Freddy Mercury, El Trencanous de Txaikovski fins  La noia d’Ipanema de Antonio Carlos Jobim.

Seguidament, els músics de L’Emburgada del Perelló, sota la batuta de Juan Carlos Julio, interpretarà pasdobles, fanfàrries, obres simfòniques per a banda de música i una sardana. El programa es completarà amb l’actuació de la BUMT, que oferirà una doble proposta, amb els sons de la música més tradicional de les bandes, el pasdoble, i la impressionant simfonia Odissea, del compositor nord-americà Robert W. Smith, una obra inspirada en l’epopeia d’Homer i que destaca pel seu complex i imaginatiu entramat d’efectes de percussió i de vent.

Diumenge 7 de juliol, reserveu data a l’agenda: Festival de Bandes de Música a @auditoribcn. Amb la Beat Band de Symphocat, la banda de L’Embrugdada del Perelló i la @Bumtarragona.

Més informació: https://www.auditori.cat/ca/xviii-festival-de-bandes-de-musica-de-catalunya

"Hi ha llocs on només 'vivim amb', ens falta arribar a 'conviure amb'
Júlia Costa i Isabel Costa, pregoneres de la festa major del Poble-sec
Una exposició recorda el bombardeig del 1938 sobre el barri de la catedral
La mostra s'inaugurarà el proper dijous 18 de juliol a les 20 hores a La Casa dels Entremesos
La festa major del Poble-sec recordarà els 150 anys del barri
La directora d'escola Isabel Costa i l'escriptora Júlia Costa seran les encarregades de fer el pregó, el 19 de juliol
Perpinyà celebra el 13 de juliol la festa major de la cultura popular catalana
La 3a Diada d’Adifolk tindrà els falcons i les seves impressionants figures humanes com a àmbit amfitrió
El Museu d'Història, caixa de ressonància de la música mediterrània
El Palau de la Generalitat oferirà un repertori de peces tradicionals per a carilló

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media