Els voluntaris de ”la Caixa” celebren una jornada lúdica per a més de 5.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat
últims articles
CaixaBank, escollit per Euromoney Millor Banc a Espanya 2019, Millor Banca Responsable a Europa i Millor Transformació Bancària a Europa
 
Els alumnes guanyadors dels Premis EduCaixa viatgen a Silicon Valley
 
Com explicar el funcionament d'un banc a un jove accionista
 
L’Obra Social ”la Caixa” i el Banc dels Aliments impulsen la gran recollida de llet per combatre la pobresa alimentària
 
CaixaBank i Microsoft Ibérica guardonaran les millors alumnes de graus universitaris tècnics amb els Premis WONNOW
 
”la Caixa” llança una nova convocatòria d’ajuda a projectes de recerca social
 
Tallers lúdics, artístics, culturals i mediambientals que contribueixen al desenvolupament i la integració dels menors, són algunes de les activitats organitzades
Dia del Voluntariat la Caixa

Els voluntaris de ”la Caixa” han organitzat el Dia del Voluntari de ”la Caixa”, una jornada lúdica solidària per a més de 5.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Al voltant de 1.000 voluntaris de ”la Caixa” han fet possible aquesta jornada, que s’ha celebrat a 41 ciutats de tot Espanya.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha assenyalat: «A més de contribuir a causes solidàries, els voluntaris de ”la Caixa” ens recorden que és possible un món millor, on els uns s’ajuden els altres de manera desinteressada. Amb la seva dedicació, ens ofereixen l’esperança que en els moments més vulnerables sempre hi ha algú que ens dona la mà».

Els 5.000 nens i nenes que han participat en total en la jornada han arribat procedents de 172 entitats socials que treballen amb infància en risc d’exclusió a tot el territori. Tots ells formen part del 28,3 % de menors espanyols (2,2 milions) que es troben en risc de pobresa o exclusió social, segons la taxa AROPE, l’indicador europeu que mesura el risc de pobresa i exclusió social.

Amb aquesta iniciativa, els menors que en el seu dia a dia han de conviure amb diferents dificultats han tingut l’oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han aportat il·lusió i els han presentat noves formes d’enriquir-se tant en l’àmbit personal com en el social i cultural.

Els voluntaris han centrat els seus esforços a convertir la vuitena edició del Dia del Voluntari de ”la Caixa” en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió, amb tallers de manualitats, jocs educatius i esportius, un concurs de dibuix i globus 100 % biodegradables i fets amb làtex procedent de la sàvia d’arbre. A la majoria de les províncies que s’han sumat a la celebració d’aquesta jornada, s’han desenvolupat activitats artístiques, esportives i en paratges naturals per estimular el seu potencial.

ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE ”LA CAIXA”

Des del principi de l’any fins ara, més de 4.900 voluntaris de ”la Caixa” han participat en més de 2.100 activitats solidàries, de manera que han pogut oferir la seva ajuda a més de 69.400 persones vulnerables a tot el país, sigui en el marc dels programes socials, culturals o mediambientals de l’Obra Social ”la Caixa”, o bé en el marc d’accions locals descentralitzades.

El Programa de Voluntariat de la Fundació Bancària ”la Caixa”, format per empleats en actiu, jubilats i prejubilats de l’entitat, com també amics, familiars i clients, ha complert el seu onzè aniversari de tasca solidària. L’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” dona suport a les seves inquietuds solidàries amb activitats dirigides principalment a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social.

L’Associació de Voluntaris de l’entitat bancària s’ha consolidat com una de les més actives del territori espanyol, i en el darrer any ha incrementat en més del 55 % el nombre d’activitats de voluntariat.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media