Connectats a la cultura
últims articles
Els cims més mítics
Un recorregut per les muntanyes emblemàtiques de les comarques de Barcelona
Arribar a dalt de tot d’una muntanya, fer un cim, sempre comporta una sensació de culminació, de creuar la meta, d’objectiu acomplert. Si a més a més aquest cim és el més alt d’un territori,...
Els millors sabors de la terra i el mar
Recórrer les comarques de Barcelona és descobrir els millors sabors de la terra i el mar i gaudir de la cuina tradicional, casolana, així com de l’alta gastronomia.
Hi ha qui ha definit la gastronomia com un territori posat a la taula. Pot sorprendre aquesta afirmació però és una realitat. La demarcació de Barcelona, a quatre passes  de la capital, ofereix un paisatge molt variat...
Els contrastos de l’art romànic
Molts pensem en el romànic com un art auster i senzill, discretament integrat amb la natura. I això és ben cert, especialment a les petites esglésies que es van construir durant els segles XI i XII en els poblets de muntan...
Preservar l’entorn, respectar el futur
Les polítiques mediambientals centren, cada cop amb més intensitat, l’acció de govern de les administracions. En el cas de la Diputació de Barcelona, que aplega els 311 pobles i ciutats de la demarcació, la pr...

La nova maqueta, realitzada per l’escultora tàctil, Ana María Marín, està emplaçada de forma permanent a l’espai cotxeres del Palau Güell de la Diputació de Barcelona. Forma part del programa la Mirada Tàctil. Es tracta de l’inici d’un recorregut sensorial que, amb una visita guiada permet a les persones amb discapacitat visual copsar l’espai i la bellesa d’una de les primeres obres d’Antoni Gaudí.
És la primera vegada que en Joan visita el Palau Güell. La seva vista ja no és el que era, però el seu gust per la cultura continua intacte. Sap que davant d’ell es troba la gran escalinata principal, comença a pujar, pot palpar, sentir i “veure” una de les grans obres de Gaudí.

Escalinata principal del Palau Güell

El Palau Güell ofereix un ampli ventall de possibilitats per facilitar la transmissió dels continguts a grups de visitants que requereixen especial atenció visual, auditiva i cognitiva, i assegurar l'accessibilitat cultural a tots els visitants.
En matèria de cultura, la Diputació de Barcelona ha assolit i consolidat els darrers anys un elevat grau de compromís i de servei envers els ajuntaments i la ciutadania.

"La Diputació de Barcelona treballa perquè tothom tingui accés als equipaments culturals"

Es treballa en àmbits com el patrimoni cultural, la difusió artística, els recursos, les activitats culturals, i també la cultura popular i tradicional.
Un bon exemple és la Xarxa de Museus locals integrada per 68 equipaments de 52 municipis i coordinada per l'Oficina de Patrimoni cultural de la Diputació que posa a l'abast dels municipis serveis i accions destinades a millorar la gestió, la conservació i la difusió del patrimoni i dels equipaments museístics. L’objectiu és que esdevinguin espais referents de preservació de la identitat i la memòria col·lectiva, alhora que nous llocs d'aprenentatge, de socialització, d'oci i de desenvolupament del territori.

Museu Romàntic Can Llopis / Ramon Manet

En paral·lel, l'Oficina de Patrimoni cultural posa a l'abast d’equipaments culturals exposicions itinerants produïdes per l'OPC i pels museus que formen part de la Xarxa. La Diputació es fa càrrec de la coordinació de la itinerància de les exposicions a cadascun dels municipis que apropen els museus i el seu patrimoni a tota la societat.

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
amb el suport de: