Aquest projecte està emmarcat dins del 'Giving Tuesday', un moviment solidari que té l'objectiu de millorar la cultura de la solidaritat i la cooperació al nostre país.

 

 

Dues fundacions busquen 4.500 € per pagar els lloguers de dos usuaris amb problemes de salut mental
Les fundacions Hàbitat3 i Marianao impulsen una campanya de micromecenatge que s'emmarca en el moviment global i solidari 'Giving Tuesday'

La Fundació Hàbitat3 i la Fundació Marianao fan una crida per aconseguir 4.500 € per ajudar a pagar durant un any una part del lloguer i del cost de l'acompanyament social a dos homes amb problemes de salut mental. A l'habitatge hi viuen dos homes de 20 i 41 anys amb trastorns lleus de salut mental.

Lluiten per poder tenir una vida autònoma, el noi més jove estudia un cicle formatiu de mecànica i treballa per les tardes en una pizzeria per poder cobrir part de les despeses de la seva emancipació. L'altre noi de 41 anys cobra una pensió de discapacitat i actualment està implicat en un projecte d'oci comunitari per a persones amb trastorn mental.

Des de fa quatre anys es troben vinculats en projectes de la Fundació Marianao i des de fa 6 mesos viuen en un pis a Sant Boi de Llobregat cedit a la Fundació Hàbitat3 per un propietari particular. L'habitatge disposa de dos banys i d'espais independents, que el fan especialment adient per ells, ja que tenen intimitat i poden viure de manera autònoma.

Tot i que l'habitatge ha estat cedit pel propietari a un preu moderat per sota dels preus habituals a la zona, amb els seus ingressos no arriben a cobrir la totalitat del lloguer i per continuar a l'habitatge els cal un ajut d'una tercera part. Així mateix, els cal un acompanyament addicional de suport en el dia a dia de la seva vida a la llar i en aspectes de gestió de la seva economia.

Aquest projecte està emmarcat dins del 'Giving Tuesday', un moviment global solidari que arriba després del BlackFriday i CyberMonday amb l'objectiu de millorar la cultura de la solidaritat i la cooperació al nostre país. Nombroses entitats socials participen enguany del #GivingTuesday, que tindrà lloc el dimarts 27 de novembre, promovent l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc. per incrementar el suport de la ciutadania als seus projectes. Aquesta serà la quarta vegada que se celebra el Giving Tuesday a Catalunya.

Notícies relacionades
Salut aplicarà a la tardor un nou model per prevenir i atendre l'excés de pes infantil
El 35% dels infants d'entre sis i 12 anys a Catalunya tenen excés de pes
Les noves tecnologies, el consumisme i l'assetjament escolar, principals preocupacions dels joves
Prop de 2.500 adolescents de 14 centres educatius de la demarcació de Barcelona participen en un estudi sobre desenvolupament emocional
Gairebé la meitat de persones més grans de 65 anys utilitzen les xarxes socials per combatre la soledat
Un estudi presentat al Saló de la Gent Gran corrobora que els homes senten més l'aïllament que les dones
La festa del "Posa't la Gorra!" 2019 a PortAventura culmina amb més de 7.400 assistents
La 17a edició de la festa solidària d'AFANOC ha aconseguit un alt èxit de participació
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Del 21 al 24 de juny Lisboa celebrarà el Mediterranean Choral Forum
L'esdeveniment s'obrirà amb l'estrena mundial de 'Linhagem', d'Eurico Carrapatoso, homenatge a Magallanes i als 500 anys del primer viatge de circumnavegació al món
Entitats reclamen més protagonisme en l'aplicació de la Convenció per a la Salvaguarda del PCI
La Trobada d'ONGs Ibèriques acreditades per la UNESCO ha debatut sobre recerca, divulgació i relacions diplomàtiques.
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71