Arrenca la 3a edició del programa "Tenim drets, teixim llibertats"
Crèdit: AMB

S’ha presentat la 3a edició del programa “Tenim Drets, Teixim Llibertats” a la Palma de Cervelló amb el leitmotiv les persones refugiades i el dret a l’aigua. L’acte, emmarcat dins la festa de Solidaritat d’aquest municipi, ha tingut dues parts diferenciades.

La primera part ha estat una taula rodona moderada per la periodista Esther Romagosa, que ha comptat amb la participació de Maria Peix, Cap de Cooperació de l’AMB, Xavier González, alcalde de La Palma de Cervelló; Nour Alchikch, siriana amb càtedra UNESCO Diàleg Intercultural a la Mediterrània i representants del Casal de la Gent Gran de La Palma de Cervelló.

Durant la taula rodona es van presentar les principals novetats d’aquesta nova edició. La novetat més destacada és la del taller de pintura de murals a parets sobre el dret a l’aigua. Aquells municipis que estiguin interessats, podran realitzar un mural col·lectiu a alguna de les parets del seu municipi. A part d’això, seguiran les activitats i tallers que l’any passat van tenir molt èxit: vídeo, arts plàstiques, música, joc de taula i art performàtic.

La segona part de l’acte ha vingut marcada per la participació activa de les persones assistents. Cadascun d’ells han donat resposta a la pregunta “Per què és important l’aigua per a tu? T’imagines viure sense ella?”. Les aportacions s’han escrit en gotes de cartolina i s’han posat en un dipòsit d’aigua buit que formarà part de la performance de l’acte final al mes de març on els municipis metropolitans mostraran de nou el compromís amb les persones refugiades.

En aquesta tercera edició es treballarà el dret a l’aigua de persones refugiades a través de dos projectes que l’AMB té al Líban i al municipi de Kobani (Síria). El format previst serà molt semblant al de les altres edicions: reflexió i pedagogia a través de tallers i activitats amb diferents grups dels municipis, actes de carrer i un acte final conjunt.

Tothom té accés i control a l’aigua? Tothom utilitza l’aigua pel mateix? Qui en fa ús? Les persones d’arreu tenen accés a l’aigua potable i sanejament? Concretament, com garantim l’accés i el control de l’aigua a zones com Kobani (Síria) o als campaments de persones refugiades del Líban? Quin impacte té l’aigua en el dret a la salut, alimentació i habitatge digne? Quin consum fem nosaltres de l’aigua? Totes aquestes preguntes i moltes altres es resoldran de forma dinàmica aquest any amb els diferents grups que participin al programa des dels municipis metropolitans.

Conscienciar a la ciutadania de l’àrea metropolitana de Barcelona sobre els drets de les persones refugiades és un dels objectius principals, amb una doble mirada molt particular: educació crítica i des del món local per a fer front als reptes globals.

Campanya de participació ciutadana a les xarxes socials: Per què és important l’aigua per a tu?

Una de les novetats més importants d’aquesta temporada és la realització d’una campanya a través de les xarxes socials (Instagram, Twitter i Facebook) en què la gent haurà de respondre la següent qüestió: Per què és important l’aigua per a tu? T’imagines viure sense ella?

Les persones que participin hauran de posar “m’agrada” a la publicació i respondre el fil amb una fotografia que expressi la importància i els valors de l’aigua.

L’etiqueta #tenimdretsteiximllibertats servirà per fer les publicacions a l’instagram i al twitter, mentre que els hagstags #TDTLLaiguaAMB #CooperacioAMB s’utilitzaran específicament per twitter.

Les tres fotografies més originals es premiaran a l’acte final del mes de març.

últims articles
“Tenim drets, teixim llibertats” acomiada la 2a edició a la platja de la Nova Icària de Barcelona
Més de 1.200 persones han participat als 80 tallers que tenien com a objectiu generar consciència sobre els drets de les persones refugiades
 
Nova edició del programa “Tenim drets, Teixim llibertats”: compromís per les persones refugiades i els reptes ambientals
L'Àrea d’Internacional i de Cooperació de l’AMB posa en marxa la segona edició del programa “Tenim Drets, Teixim Llibertats” per promoure el coneixement i la defensa dels drets humans des dels municipis metropolitans, i donar veu al compromís amb les persones refugiades.
 
Desviament del riu Llobregat per unir Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts
La construcció d'un pas a nivell permetrà la connexió en bicicleta i a peu entre els tres municipis del Baix Llobregat
 
Més de 680 milions de passatgers al transport públic metropolità l’any 2017
- El transport públic metropolità segueix guanyant passatge amb un increment de 18,52 milions de nous viatgers durant l’any 2017, xifra rècord que creix des del 2013. Aquest increment de viatges suposa que s’ha deixat d’emetre 9.911 tones de CO2, 1’2 tones de PM i 30’99 tones de NOx a l’aire metropolità durant l’any 2017
 
Zona de baixes emissions per lluitar contra la contaminació
La zona de baixes emissions de l'àmbit de Rondes de Barcelona va entrar en funcionament l'1 de desembre. Suposa restriccions per als vehicles més contaminants en cas d’episodi de contaminació atmosfèrica.
 
Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media