Les propostes de l’Ens


 


 

‘Famílies en xarxa’, ‘Vincles per la diversitat’ i ‘La Troca’, guanyadors dels Premis Francesc Candel

Convocats per la Fundació Lluís Carulla, els Premis Francesc Candel recompensen anualment tres projectes que treballen en la inclusió social a través la cultura. Durant l’acte de lliurament de la 14a edició, celebrat el 9 d’octubre al Convent dels Àngels de Barcelona, es va reconèixer la feina desenvolupada per l’Institut Diversitas, la Casa Àsia i l’Escola Comunitària de Formació Permanent La Troca. Cadascuna de les institucions va ser recompensada amb 12.000€.


 ‘Vincles per la diversitat’, el projecte de l’Institut Diversitas, a Barcelona, promou el coneixement mutu i l'eliminació d'estereotips a través d'espais en què persones molt diverses realitzen activitats inspirades en disciplines artístiques.


'Aprenem. Famílies en xarxa' de Casa Àsia, convida als fills a fer de mestres dels seus pares. Una forma de facilitar la integració de persones adultes de diversos orígens amb l'aprenentatge de la llengua i la cultura de la societat d'acollida.


L’últim projecte guanyador, La Troca, ubicada al barri de Sants, es tracta d’una escola de formació amb vocació comunitària, on tots els participants formen part del procés formatiu per afavorir la inclusió i la cohesió social entre persones d'edat i orígens diversos.


El lliurament dels premis va ser amenitzat amb les actuacions de l’Escola de Músics i JPC de Barcelona i els Musicals Choir. L’esdeveniment va ser conduït per la periodista Rita Marzoa i també va comptar amb la conferència de l’activista social Miriam Hatibi, portaveu de la Fundació Ibn Battuta.

 

L'Assemblea General escull Rosa Maria Provencio com a nova presidenta de l'Ens
Durant la trobada, les federacions també han aprovat la incorporació de l'Agrupació de les Comissions i Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre
"Dissortadament, les persones que obeeixen a l'odi i l'hostilitat són les que porten la veu cantant"
El Tradicionàrius acull els nous treballs de Heura Gaya i Corrandes són corrandes
La grallera de les Garrigues presenta el seu projecte ‘GAYA’ i la formació folk estrena el disc ‘Si voleu ballar corrandes’
El bestiari, una eina per la integració
Un projecte promou la cultura popular en instituts a través d'eines pedagògiques
'Tornar al Bosc', retrat d'una societat 100% ecologista
El llibre, publicat per Edicions Sidillà, recupera els oficis perduts que es desenvolupaven al bosc.
Teresa Juvé: "L'única veritat és l'individu"

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media