Més de 3.000 llars catalanes es beneficien dels fons socials de Sorea
últims articles
Aqualogia, el programa educatiu de Sorea per conèixer de forma lúdica el cicle natural i urbà de l’aigua
 
SOREA canvia la seva flota per fer-la més respectuosa amb el medi ambient
 

L’any 2017, l’empresa va destinar gairebé més de mig milió d’euros a fons socials per a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica a Catalunya


Durant l’any 2017, Sorea va incrementar un 28% els convenis amb ajuntaments i consells comarcals amb l’objectiu d’aplicar un fons social destinat a famílies vulnerables. Així, s’ha passat de donar cobertura a 127 municipis catalans durant el 2016, a oferir aquest tipus de bonificació a 162 poblacions. Sumant els darrers dos anys, Sorea i les seves empreses participades van destinar gairebé un milió d’euros a aquests fons socials a Catalunya –466.378 euros el 2016 i 454.000 euros l’any 2017– beneficiant més de 3.000 llars catalanes.

Sorea va crear els primers fons socials l’any 2012, molt abans que el Parlament de Catalunya aprovés la llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Els fons socials són gestionats conjuntament amb els serveis socials dels ajuntaments i dels consells comarcals, una col·laboració que resulta “imprescindible per actuar de manera coordinada i eficaç en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat”, tal com ho defineix la directora de clients de Sorea, Montse Solé.
 
Compromís amb la societat

A més dels fons socials destinats a usuaris vulnerables econòmicament, Sorea ofereix altres eines amb el mateix objectiu. Un exemple és la tarifa social del cànon d’aigua, una bonificació que s’aplica l’habitatge habitual. Un altre mecanisme és la tarifa social de l’aigua, una rebaixa de l‘import del servei de l’aigua que s’adreça als col·lectius vulnerables aprovats per l’ajuntament de cada població. Així mateix, Sorea també disposa de compromisos de pagament sense interessos, una manera de finançar el deute sense interessos d’aquells usuaris que tenen dificultat per pagar.

Tenint en compte totes les modalitats de les que disposa la gestora del cicle integral de l’aigua, el 80% dels abonats de la companyia es beneficien d’algun tipus de bonificació o ajut en la seva factura de l’aigua, una xifra que demostra el compromís social de l’empresa.

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media