13 hist˛ries de Mallorca arriben a la final del concurs literari Ficcions
Premiats i finalistes
Roser Moll guanya el Premi Millor Hist˛ria d'Illes Balears en la 10a ediciˇ del concurs Ficcions
 
Candela-Maria, Premi Millor Hist˛ria de Mallorca. IES Joan Maria ThomÓs de Palma.
 
MC1313, Segon Premi Mallorca (ex-aequo). IES Guillem Cifre de Colonya, de Pollenša.
 
Angoixa, Segon Premi Mallorca (ex-aequo). IES CalviÓ de Santa Ponša.
 
Udol, Premi Millor Hist˛ria de les Illes Balears. IES Maria └ngels Cardona de Ciutadella
 

La desena edició del concurs literari Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 900 històries completes que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya (154 alumnes), 39 al País Valencià (62 nois i noies) i 35 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

A Mallorca la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 147 alumnes de 28 centres educatius, dels quals 13 grups formats per 20 joves han aconseguit arribar a la final.

El lliurament de premis Illes Balears se celebrarà a Palma, al pati Ca n'Oleo al carrer de l'Almudaina, 4 (carrer al costat de l'Ajuntament de Palma, devora la Plaça de Cort), a les 17 h del dia 17 de maig, i comptarà amb la presència da la Directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, que lliurarà el premi a la millor història de Mallorca, i tot seguit amb la presència dels grups guanyadors de Menorca i Eivissa, s’anunciarà el grup guanyador de la desena edició de Ficcions de les Illes Balears.

A l’edició d’enguany, i dins del territori mallorquí, l’entrega de premis tindrà lloc el dijous 17 de maig, on es repartirà el Segon Premi de Mallorca, que guanyarà un reproductor mp3 i el Primer Premi de Mallorca, que se l’hi entregarà un iPod Touch i, a més, pot optar al premi Millor Història de les Illes Balears, juntament amb el Primer Premi d’Eivissa i Menorca. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Participants de Mallorca (147 grups de 28 escoles)

Llistat de finalistes de Mallorca (13 grups / 20 finalistes)

 • Grup aina_llaneras, de l'IES Porreres de Porreres
 • Grup Angoixa, de l'IES Calvià de Santa Ponça
 • Grup Candela-Maria, de l'IES Joan Maria Thomàs de Palma
 • Grup Carme Rosselló, de l'IES Porreres de Porreres
 • Grup celiallabres, del Col·legi La Purísima de Sa Vileta
 • Grup fatimabv, del Col·legi Sant Vicenç de Paül de S'Arenal
 • Grup GraeciSemidei, de l'IES Felanitx de Felanitx
 • Grup MC1313, de l'IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença
 • Grup NitBlanca, de l'IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença
 • Grup PAREM EL TEMPS, de l'IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença
 • Grup Paula Rosselló, de l'IES Porreres de Porreres
 • Grup Rosseta15, del Col·legi Sant Vicent de Paül de Palma
 • Grup zoooila, de l'IES Porreres de Porreres

 

Organitza:
Amb el suport de:
                


Amb la col·laboració de: