El coneixement i l’intercanvi ja són a l’abast de tothom
últims articles
Catalunya es prepara per una primavera de consciència ambiental
 
Projectes d’arreu del món a #wasteinprogress, la 2a edició del Fòrum internacional de la gestió de residus
 
El compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat són els punts clau dels nous ajuts de l’ARC
 
Ja està en marxa la missió Apilo XII: El concurs de l'ARC
 
Deixalleries i punts verds, la clau per a la reutilització dels residus
 
ORGÀNICA (FORM): què és i per què cal valoritzar-la
 

El compromís local per a la millora de la gestió de residus ja té una pàgina web, residusmunicipals.cat. Una iniciativa que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), juntament amb el món local, amb l’objectiu que els ajuntaments, els Consell Comarcals i altres ens supramunicipals tinguin accés de manera fàcil i ràpida a experiències exitoses  que necessitin sobre prevenció i la recollida selectiva.

El web http://residusmunicipals.cat/  és una plataforma d’innovació i intercanvi de coneixement que servirà com a instrument de publicació i consulta de bones pràctiques per  a la millora de la gestió de residus municipals. S’hi pot trobar un cercador d’activitats i pràctiques filtrades pel tipus de fracció, d’actuació, la categoria o la zona d’implementació, i també mostra les actuacions que s’estan duent a terme quant a residus, l’actualitat, el compromís de la plataforma i l’opció d’enviar una actuació per part dels usuaris.

La idea és que els ajuntaments, els Consell Comarcals, Mancomunitats i consorcis de la gestió de residus aprofitin aquestes bones pràctiques per implantar-les i poder-les aprofitar i esdevenir un punt de trobada entre els municipis i els diferents agents del sector. 

La difusió de bones pràctiques de residus s’emmarca en el pla PRECAT20, el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya,  que vol aconseguir els objectius fixats per la Comissió Europea per a la gestió de residus municipals. A més de l’ARC també han col·laborat la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els sistemes integrats de gestió d’envasos Ecoembes i Ecovidrio.

Amb l’adhesió al Compromís, els ens locals tindran les eines per innovar i aplicar les bones pràctiques per tal d’assolir els objectius europeus per al 2020 i es podran enfocar cap a la prevenció, minimització, reutilització i recollida selectiva de residus i definir, a més, les actuacions que han de permetre el seu assoliment, els recursos necessaris, el calendari i els mecanismes de seguiment.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media