Catalunya es prepara per una primavera de consciència ambiental
últims articles
El coneixement i l’intercanvi ja són a l’abast de tothom
 
Projectes d’arreu del món a #wasteinprogress, la 2a edició del Fòrum internacional de la gestió de residus
 
El compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat són els punts clau dels nous ajuts de l’ARC
 
Ja està en marxa la missió Apilo XII: El concurs de l'ARC
 
Deixalleries i punts verds, la clau per a la reutilització dels residus
 
ORGÀNICA (FORM): què és i per què cal valoritzar-la
 

Let’s Clean Up Europe és la jornada que se celebra anualment a països d’arreu d’Europa al voltant dels residus i el reciclatge.  És una acció comuna per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina la campanya europea a Catalunya, que es durà a terme durant els dies 11, 12 i 13 de maig, i promou la implementació d’accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’aquests dies de maig. Ho fa arribant a un ampli sector de públics com les administracions públiques, les empreses privades, la societat civil i la ciutadania, els quals encoratja a participar.

En l’edició de 2017 es van dur a terme més de 13.000 accions, més del doble que en l’edició anterior, que va comptar amb més de 5.500 projectes en vint-i-dos països de tot Europa. Totes les persones interessades a organitzar una acció de neteja d’un espai natural ho poden fer emplenant el formulari d’inscripció LCUE 2018 que poden trobar aquí durant el mes de març. També es pot participar com a voluntari/a en una acció de neteja ja organitzada, que es pot consultar a l’agenda d’activitats LCUE 2018.

Enguany, previ a la 3a edició de la Setmana de la Natura, que tindrà lloc del 26 de maig al 5 de juny, s’organitza també la Ultra Clean Marathon, un repte conjunt del 13 al 19 de maig en el qual dos corredors famosos (Albert Bosch i Nicole Ribera) faran una marató diària (42km) durant set dies per diferents trams del territori català com Montserrat, el Delta de l’Ebre o el Pirineu lleidatà. A més, molts voluntaris i associacions els acompanyaran en trams curts i també faran recollida de residus.

Les accions implementades es regeixen per les 3R: reduir els residus, reutilitzar els productes i reciclar el material, i representen les opcions que s’haurien de tenir en compte com a principals estratègies de gestió de residus. En primer lloc caldria reduir els residus que es generen, utilitzar menys recursos i, per tant, prevenir l’origen. En segon lloc, prioritzar la reutilització dels productes i en tercer lloc i com a última opció, reciclar els residus que no s’han pogut evitar ni reutilitzar.

En el següent enllaç podreu trobar tots els detalls que proporciona l’ARC, i també podeu consultar el web oficial de la EWWR on podreu trobar informació sobre com participar, idees, projectes, recursos i molt més. 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media