Projectes d’arreu del món a #wasteinprogress, la 2a edició del Fòrum internacional de la gestió de residus
últims articles
El coneixement i l’intercanvi ja són a l’abast de tothom
 
Catalunya es prepara per una primavera de consciència ambiental
 
El compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat són els punts clau dels nous ajuts de l’ARC
 
Ja està en marxa la missió Apilo XII: El concurs de l'ARC
 
Deixalleries i punts verds, la clau per a la reutilització dels residus
 
ORGÀNICA (FORM): què és i per què cal valoritzar-la
 

Girona acull enguany la segona edició del congrés internacional sobre la gestió dels residus municipals. Els dies 21, 22 i 23 de febrer, el Palau de Fires de la Fira de Girona esdevé el punt de trobada per la innovació empresarial en la recollida selectiva, un espai de connexió entre el sector públic i el sector privat, i un aparador de projectes i casos d’èxit.

#Wasteinprogress, adreçat principalment a personal tècnic, empreses de serveis i professionals, i a càrrecs electes amb responsabilitat en la gestió de residus municipals, respon a les directives europees en matèria de residus, que marquen objectius a assolir en reciclatge, i que requereixen el treball dels estats membres per a l’acompliment dels objectius per afrontar amb garanties els reptes del futur.

És per això que l’Ajuntament i la Fira de Girona, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i la Diputació de Girona, organitzen el congrés, que representa una gran oportunitat per aprendre i compartir coneixement, generar noves oportunitats de negoci i ampliar la xarxa de contactes per tal d’esdevenir un agent actiu en les noves estratègies de gestió de residus i per arribar al públic especialitzat i amb capacitat de decisió.

“En l’edició d’enguany es posa l’accent en com obtenir o millorar la recollida selectiva en zones d’alta afluència turística així com en grans centres d’oci i esdeveniments, Així en aquesta edició s’han presentat 12 projectes innovadors, 26 empreses punteres a l’espai empresa i amb 12 experiències internacionals a l’espai ‘Ciutats in progress’ de països d’arreu del món com el Regne Unit, Taiwan, Austràlia, Corea del Sud o EEUU, on han destacat experiències com la recollida selectiva de residus a Dysneiworld o al propi Giro d’Itàlia. El fòrum d’innovació, l’espai empresa, el turisme for progress i els workshops són els quatre grans eixos del #wasteinprogress d’enguany”.

Actualment, a l’estat espanyol ens trobem en un punt d’inflexió quant al model de gestió de residus, i malgrat que en els darrers anys s’ha avançat en els resultats de la recollida selectiva i la prevenció de residus, en molts casos s’ha tocat sostre. És per això que es fa tan necessari el replantejament del model actual de gestió de residus i la celebració d’esdeveniments com el fòrum per generar noves oportunitats per esdevenir cada vegada més eficients en la gestió dels residus.

L’any passat, en la primera edició, es va comptar amb més de 1200 assistents, entre els quals més de 400 administracions i més de 200 professionals del sector. En l’enllaç (http://wasteinprogress.net/) podeu descobrir tots els detalls del fòrum i obtenir informació sobre els ponents i els projectes presents en l’edició d’enguany.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media