Ja està en marxa la missió Apilo XII: El concurs de l'ARC
últims articles
El coneixement i l’intercanvi ja són a l’abast de tothom
 
Catalunya es prepara per una primavera de consciència ambiental
 
Projectes d’arreu del món a #wasteinprogress, la 2a edició del Fòrum internacional de la gestió de residus
 
El compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat són els punts clau dels nous ajuts de l’ARC
 
Deixalleries i punts verds, la clau per a la reutilització dels residus
 
ORGÀNICA (FORM): què és i per què cal valoritzar-la
 
Contenidor de piles Apilo XII

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ja ha engegat la quarta edició de la Missió Apilo XII, el concurs entre centres escolars de Catalunya que, fins el 30 d’abril, sensibilitzarà infants i joves d’arreu del territori en la importància de la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils.

De la mà d’en Marc i d’en Pilós, un personatge vingut del planeta Reciclatge, els participants s’uniran a la missió d’aconseguir reciclar el màxim de piles possible. Els centres escolars inscrits a la Missió Apilo XII rebran un contenidor específic per al concurs, i a més tindran accés a materials de divulgació i l’opció de realitzar xerrades formatives entorn el reciclatge de piles.

El concurs, al qual s’han inscrit més de 900 escoles, vol remarcar com n’és de necessari reciclar aquests generadors d’energia i alhora fer visibles els més de 10.000 punts de recollida de piles usades que hi ha a tot el territori entre supermercats, botigues d’electrònica i punts de venda.

Els guardons del concurs es repartiran a quatre centres, amb dos guanyadors principals: el que aconsegueixi reciclar selectivament més quilos de piles i el que n’obtingui més dividint-los entre el nombre d’alumnat. També es guardonaran les dues escoles que quedin en segona posició en cada categoria. L’any passat, tres dels premis van ser per a centres de la demarcació de Lleida i un per a una llar d’infants tarragonina.

Apilo XII va sorgir amb l’objectiu de contribuir al compliment de la normativa europea que estableix que a partir de 2015 cal recollir selectivament un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat, i de cara a 2020 arribar al llindar del 50%. El finançament de la campanya es fa mitjançant els sistemes integrats de gestió de residus ECOPILAS, l’ERP (Plataforma Europea de Reciclatge), UNIBAT i ECOLEC.

Podeu conèixer més a fons la missió Apilo XII a la web d’Apilo, en la qual hi ha jocs, activitats o trucs i també es pot aconseguir un coet contenidor. A més, podeu conèixer els personatges de la missió amb el vídeo d’en Marc i en Pilós que presenta els secrets de l’Apilo XII.

 

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media