Jim: "És el moment de provar coses amb la música en català"
Altres entrevistats
26/03/2024
Uri Garcia: "La televisió fins ara ha tingut un problema, en general, i és que les joves no hi van."
 
13/03/2024
El Pòdcast de l’AMIC. Entrevista a Maria Teixidor: "El Barça femení ha estat una eina de transformació molt important"
 
22/02/2024
Nadine Romero: "El meu contingut agrada força perquè és en català"
 
05/02/2024
El Pòdcast de l’AMIC. Entrevista a Ven’nus: "En el meu projecte sempre vull donar-li el pes que s'escau a tenir un bon missatge"
 
23/01/2024
Gerry i la Carla: "Lligar en català?"
 
09/01/2024
El Pòdcast de l’AMIC: Entrevista a Ramon Grau, president de l’AMIC
 
Text: Regina Rigau - El Monocle / Imatges: Aina Pizarro - El Monocle
13/09/2023

La guanyadora de l’última edició d’”Eufòria” reflexiona sobre el seu pas pel programa, i ens explica com encara els seus projectes musicals futurs

Qui és la Jim?

Doncs una nena de vint anys, a qui li agrada molt cantar, i des de petita ho fa. Em vaig presentar a un programa de talent de TV3, a Eufòria, i el vaig acabar guanyant! D'aquí surt la Jimm.

Com valores el teu pas pel programa?

El meu pas ha estat una revelació gran, perquè ara em puc dedicar a la música i és el que m'agrada fer! Anteriorment, ja havia participat a un programa, Objectiu Paki de Televisió Cardedeu. I allò ja va ser un punt que em va fer veure que m'agradava pujar a l'escenari. Però a Eufòria ja ha sigut definitiu el fet de dir: em vull dedicar a això. A part d'un aprenentatge gegant i una superació de reptes, crec que ha estat una obertura de ment molt gran.

I n'ets la guanyadora. Què suposa això?

El fet de guanyar m'ha ajudat a veure que la gent confia en mi per a dedicar-me al món de la música. Jo soc una persona que, tot i que era conscient que tenia una veu maca i cantava bé, no confiava tant. Potser no creia que era suficient per endinsar-me al món de la música i em feia no veure-ho clar. El fet d'haver guanyat aquesta última edició d'Eufòria m'ha ajudat a guanyar-me la confiança de la gent, i a saber que confien en mi, que els agrada el que faig, com soc i la meva música. Em sento molt ben rebuda en aquest sentit, és fort veure que la gent vol la teva música i li pot agradar.

Per tant, estem parlant de què t'ha canviat la vida guanyar Eufòria?

Òbviament! Sí. Jo soc la mateixa persona, però tinc un aprenentatge molt més gran que m'enduc. Si no hagués entrat a Eufòria res hauria estat el mateix. I això ho dic també per tots els companys que m'enduc d'aquesta experiència.

Creus que formats com Objectiu Paki o Eufòria són importants per poder impulsar el talent musical jove?

Totalment, i més dirigits a joves. Amb aquest programa, i fent càstings arreu de Catalunya, jo m'he adonat que hi ha molta gent jove amb talent. El fet que programes així puguin potenciar que els joves es presentin a un programa i puguin arribar a ser artistes, per crear la teva música -perquè és complicadíssim començar a crear música pròpia sense que et conegui ningú...-, perquè aquests programes potencien molt una sortida amb més garanties, amb una gent que ja et vol escoltar i el que toca després és posar-se a treballar. M'agrada molt que es facin aquests programes, sempre m'han agradat molt, i m'ha anat molt bé.

Un dels fets característics d'aquests programes és la llengua. En quina situació creus que es troba la música en català?

Jo crec que ara mateix està bastant bé. La música en català s'està elevant molt. Tenim nous artistes molt potents -com The Tyets, Figa Flawas...-, estan fent música que va més enllà. Crec que fins fa un parell d'anys la música catalana es relacionava molt amb el patxangueo, amb música pròpia de festa major... i ara estem sortint d'aquest cercle i s'estan explorant nous estils. Crec que això està donant una obertura molt gran que ens fa arribar a molta més gent de la que podíem pensar. Per tant, penso que ara mateix estem en un moment guai. Ara es poden començar a fer coses diferents, és el moment de fer-ho.

Tornaries a participar a Eufòria?

En una entrevista vaig dir que sí, però soc conscient que ja he viscut aquesta etapa. Quan dic que hi tornaria penso en tots els meus companys, les coses bones, els aprenentatges... Tot i que també hi ha moments de pressió i estrès que no repetiria. Jo em quedo amb el fet de poder cantar cada dia, compartir i fer música amb els meus companys... Per a tot aquest procés, que va ser molt maco, sempre hi tornaria!

I quins projectes tens al cap de cara al futur?

L'última novetat ha estat la cançó de l'estiu de TV3, amb Lil Dami. De fet, la cançó de l'estiu la vaig gravar dos dies després de sortir d'Eufòria, si el divendres va ser la gala final doncs el diumenge ja estava gravant la cançó. M'agrada molt el resultat, i com està sonant arreu.

Passat això, el projecte més gran que tinc a prop és que m'he de posar a fer un disc. El que estic fent ara mateix és intentar compondre. Per mi és nou, perquè jo mai he escrit res, i per tant estic fent proves per trobar també la meva essència. Diguéssim que estic descobrint el que puc arribar a fer. A això també se sumen alguns concerts programats cap al setembre, però encara no serà amb cançons pròpies. Ara, principalment, em centro a treballar en la meva música per trobar el que més m'agrada i em representa.

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media