La nova plataforma tambÚ ofereix retransmissions en directe i un ampli catÓleg al voltant de tres Ómbits estratŔgics: esports, castells i tradicions
Neix La Xarxa+, la nova plataforma de streaming gratu´ta de continguts de proximitat en catalÓ
La primera OTT de continguts de proximitat en catalÓ ofereix programaciˇ en directe de 30 televisions locals i un ampli catÓleg a demanda

Ja està en marxa La Xarxa+, una nova plataforma de streaming gratuïta, promoguda per la Xarxa Audiovisual Local (XAL), basada en els continguts de proximitat en català. La Xarxa+ permet accedir en directe a més de 30 canals de televisió i ràdio locals (Betevé, Televisió de Girona, TV L’Hospitalet, TV Marató, TV Sabadell...) i recuperar-ne els continguts de fins set dies enrere de les diferents cadenes.

La nova plataforma també ofereix retransmissions en directe i un ampli catàleg al voltant de tres àmbits estratègics: esports (patinatge artístic, futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins, rugbi i altres disciplines esportives); castells (amb un catàleg de les diades històriques des del 2016, les edicions del Concurs de Castells des del 2010, les transmissions de les principals actuacions de la temporada en directe, i també documentals castellers) i tradicions, on s’hi podran veure en directes grans cites de la cultura popular com La Patum de Berga o l’Aquelarre de Cervera.

La Xarxa+ tampoc deixa de banda els continguts culturals i d’entreteniment amb programes com Pica Lletres, De Sol a Sol, Patrimonis i Objectiu Paki, etc. A més, també s'incorpora un apartat d'àudio, amb continguts emesos per les ràdios locals que participen a la XAL i també els seus podcasts, una novetat en el món de les OTT televisives.

Actualment, qui es registri a la Xarxa+ es trobarà amb més de 2.000 continguts audiovisuals i 152 podcast, que abasten disciplines com la història, la música i les sèries, entre d’altres. La idea és que cada setmana s’hi afegeixin 10 continguts i arribar a allotjar més de 7.500 hores mensuals de producció del sector audiovisual local.

Amb aquesta nova eina, l'OTT, el contingut "local i de Km 0 incrementarà el seu àmbit d'influència" i serà més accessible al públic general i no només al de l'àmbit territorial de cada televisió i/o ràdio, segons ha valorat la directora de continguts de l'ens, Joana Vallès.

La nova plataforma és un híbrid entre les plataformes de streaming de contingut i les finestres digitals i de directe de televisions que s’emeten per TDT i el seu objectiu és posicionar l’audiovisual local en l’ecosistema digital d’acord amb els nous hàbits de consum. Amb aquesta aposta el món de la comunicació audiovisual local "s'homologa" a les grans plataformes digitals d'escala global, ha defensat el conseller delegat de la XAL, Marc Melillas, i s'adapta a les noves formes de consum televisiu a demanda sense abandonar la TDT.

El OTT és hereva -i fa desaparèixer- la plataforma XALA!, una eina de pagament que ha arribat a comptar amb gairebé 100.000 usuaris registrats, i que estava especialitzada en continguts 'castellers' i esportius. La Xarxa+ és un projecte de la XAL amb una inversió inicial de 2,8 milions d'euros a tres anys finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona. L'administració rebrà una ajuda dels fons Next Generation de la UE via Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital per valor de 625.000 euros per a l'impuls de la plataforma.

 

 
Veure mÚs notÝcies
 AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71