Fundació La Caixa
Durant els tres darrers anys d’emergència social, aquesta acció solidària ha recollit un total de 7,3 milions d’euros. Gràcies a aquests donatius, s’han pogut adquirir i distribuir 7.770 tones d’aliments bàsics a través dels bancs d’aliments

 

 

 

La Fundació ”la Caixa” i CaixaBank recullen més de 200.000 euros per als bancs d’aliments de Catalunya
Més de 4.320 persones en situació de vulnerabilitat de Catalunya tenen garantida una alimentació bàsica durant aquest estiu gràcies a la iniciativa solidària «Cap llar sense aliments»

La iniciativa solidària «Cap llar sense aliments», impulsada per la Fundació "la Caixa" i CaixaBank, tanca la tercera edició amb un total d'1,6 milions d'euros recaptats en favor dels bancs d'aliments. Aquest import es tradueix en 1.718 tones d'aliments bàsics que els 54 bancs d'aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) distribuiran a través de gairebé 7.500 entitats socials col·laboradores de tot Espanya. Amb aquests resultats, un total de 34.700 persones tenen garantida una alimentació bàsica durant aquest estiu.

A Catalunya, més de 4.320 persones en situació de vulnerabilitat tenen garantida una alimentació bàsica durant aquest estiu gràcies a les prop de 214 tones d'aliments bàsics aconseguides per al Banc dels Aliments (a través de 648 entitats) amb els més de 200.000 euros recollits. A Barcelona, l'ajuda arriba a prop de 3.000 persones gràcies als més de 139.000 euros aconseguits, que es tradueixen en 148 tones d'aliments.

L'objectiu de la iniciativa és ajudar els col·lectius més vulnerables davant del nou escenari d'emergència social marcat per una triple crisi: la pandèmia, la inflació i la guerra a Ucraïna. Conscient de la urgència de donar resposta a les persones que més ho necessiten, la Fundació "la Caixa" ha aportat un milió d'euros addicionals a la iniciativa, cosa que fa un total d'1,6 milions d'euros recollits.

Més de 7 milions d'euros per a tres anys d'emergència social

Als més de dos anys de pandèmia (2020 i 2021), cal sumar-hi els esdeveniments esdevinguts els darrers mesos, en què l'augment generalitzat dels preus i la gran pèrdua de poder adquisitiu estan agreujant la situació de moltes famílies. De fet, prop d'1,5 milions de persones a Espanya continuen en situació de pobresa alimentària a conseqüència de l'escalada de l'IPC i l'encariment de la cistella de la compra.

Aquest escenari també es veu reflectit en la recent Enquesta de condicions de vida duta a terme per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que situa la taxa de risc de pobresa o exclusió social (AROPE) en el 27,8% el 2021, davant del 27% registrat el 2020 a Espanya, gairebé un punt per damunt.

La nova crisi també està tenint un impacte directe en els mateixos bancs d'aliments de tot el país i en les entitats encarregades de repartir menjar als barris. La pujada de preus que hi ha hagut aquest 2022 ha provocat una reducció dels donatius i excedents per abastir els magatzems de provisions, que s'han vist obligats a reduir en més d'un 10% la quantitat d'aliments que distribueixen.

Durant aquests tres últims anys d'emergència social, la Fundació "la Caixa" i CaixaBank han dut a terme l'acció solidària «Cap llar sense aliments», en la qual han recollit un total de 7,3 milions d'euros. Gràcies a aquests donatius, s'han aconseguit 7.770 tones d'aliments bàsics.

«Tots hem de contribuir a la construcció d'un món amb més igualtat d'oportunitats, especialment per a les persones més vulnerables. En aquest objectiu s'emmarca el nostre suport a la valuosa tasca que fan els bancs d'aliments. Volem continuar sumant esforços per garantir que totes les famílies puguin accedir a una alimentació bàsica», ha destacat el director general de la Fundació "la Caixa", Antoni Vila Bertrán.

«En l'actual context econòmic, és més important que mai la tasca que porta fent durant anys la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments. Per això, des de CaixaBank, ens sumem a la iniciativa i posem a disposició de totes les persones que vulguin contribuir a la major xarxa bancària d'Espanya», ha afirmat el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

Donacions actives fins al 31 d'agost

Els canals electrònics de la iniciativa solidària continuaran operatius fins al 31 d'agost. Les persones que hi vulguin col·laborar poden enviar el seu donatiu a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, la més extensa de tot Espanya; a través de CaixaBankNow, tant a l'app com al web, i per mitjà del portal www.caixabank.es per als que no són clients de l'entitat. Una altra opció de col·laboració és a través de Bizum, enviant un donatiu a la causa 38014.

A més, el portal www.capllarsensealiments.org continuarà actiu per poder-hi col·laborar.

Notícies relacionades
Vall d'Hebron identifica una manera de bloquejar la metàstasi del càncer infantil
Una nova estratègia terapèutica a través de la reprogramació epigenètica actua en les cèl·lules tumorals dels neuroblastomes
Diversos parcs naturals de Barcelona organitzen rutes teatralitzades inclusives aquesta tardor
Són activitats gratuïtes i obertes a tothom, però especialment adreçades a persones amb discapacitat funcional
La Taula del Tercer Sector reclama actualitzar el barem que dona accés a prestacions socials davant l'encariment de preus
L'índex de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) està congelat des del 2010 i les entitats proposen un increment del 15,9%
Nou protocol per acompanyar els infants i els adolescents que són desnonats a Barcelona
Serveis Socials, entitats i veïnat de Ciutat Meridiana i del Raval han elaborat la guia per acompanyar els joves en aquesta situació
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71