Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments

Entre els anys 1979 i 1983 Francesc Candel va ser regidor de cultura i esports en l’Ajuntament de L’Hospitalet pel PSUC. Van ser els anys de la recuperació dels ajuntaments democràtics, un moment complex i convuls, ple de somnis i paranys. Candel va recollir l’experiència del seu pas per la política municipal en Un ayuntamiento llamado Ellos, que va publicar el 1994 en castellà. Ara la Fundació Paco Candel i Rúbrica Editorial presenten una nova i esperada edició, en llengua catalana.
 
Es tracta d’una versió esperada pel mateix Candel, perquè els exemplars d’aquella primera edició van desapareixer misteriosament dels aparadors i prestatgeries de les llibreries, a causa de poderosos interessos partidistes. Per això, poc abans de morir, l'autor va comunicar el desig de reeditar el llibre a la seva biògrafa Esther Pardo (Els carrers de Paco Candel) i al president de la Fundació, Pere Baltà.

Com comenta el poeta Carles Duarte en el pròleg, l’obra “ens capbussa de ple en aquell moment il·lusionant en què el franquisme anava quedant enrere i els partits democràtics assumien la gestió de les institucions. Un període convuls i complex, però carregat d’esperança”. I l’autor convida a endinsar-nos en “les circumstàncies excepcionals, farcides de somnis i paranys, d’un període decisiu”.

Duarte presenta a Candel, per sobre de tot, com un “gran novel·lista” i un “formidable escriptor”, i destaca el seu “talent excepcional per construir territoris fecunds de ficció, per imaginar i teixir històries que atrapen el lector i l’immergeixen en el món dels seus personatges, homes i dones amb caràcter, amb tremp, que ens commouen i ens interpel·len, que són autèntics i propers”.

La presentació es farà dimarts 23 (18.30 hores), a la Biblioteca Francesc Candel, amb aforament limitat, i també es retransmetrà en directe a través de zoom (codi d'accés: 879797). L’acte comptarà amb Carles Duarte, Esther Pardo i Pere Baltà.
 

 

Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
El trabuc també és cosa de dones
Les dones trabucaires reclamen més presència i un paper més actiu a les colles
Una exposició repassa 150 anys d’història dels Tres Tombs a Sant Cugat
La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 4 de març
Mallorca, protagonista al Tradicionàrius d’aquesta setmana
Dijous es presenta el ‘Calendari Folklòric de Mallorca. Tardor’, un tresor de la cultura tradicional de l’illa
La temporada dels Tres Tombs arrenca amb actes simbòlics i ajorna les cavalcades
Poblacions com Igualada, Vilanova i la Geltrú, Rubí o Sant Cugat celebren aquest cap de setmana un programa reduït i auster
Comença la temporada d’uns Pastorets reinventats i adaptats a la Covid
Es preveuen prop de 130 representacions arreu del territori, amb textos originals, formats reduïts i referències a la pandèmia

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media