Els 10 escape rooms virtuals més misteriosos
Després de l'èxit de l'article anterior, us oferim més idees d'enigmes i jocs interactius

Aquí teniu més idees de jocs interactius que ens ajuden a mantenir la ment desperta i també la cooperació amb altres persones. Jocs en equip que, en moltes ocasions, han estat inspirats en la situació que estem vivint en aquests moments. Aquí et presentem jocs fets a casa nostra, amb referents patrimonials coneguts, i també d'altres amb narratives al voltant de misteris diversos: investigacions sobre el coronavirus; resolució de delictes i incursions per boscos encantats.

1. El monjo enamorat
L'esperit del monjo atrapat al monestir de Ripoll necessita que recitis l'encanteri correcte per poder escapar del dimoni. Un escape room ubicat en els espais que coneixem i vinculat a les comunitats religioses més properes. Descobreix aquesta aventura plena de detalls espirituals. A més, aquest scape room està fets per docents del territori i totes les dades que s’hi donen són verídiques i confirmades.
Començar el joc

2. El missatge ocult a la portalada 
T'han fet arribar que la portalada del monestir de Ripoll oculta un missatge secret que potser farà trasbalsar la història dels orígens que tots coneixem. El monestir de Santa Maria de Ripoll és un edifici conegut com a monestir benedictí fundat cap a l'any 880 pel comte Guifré el Pilós que va esdevenir lloc d'enterrament dels comtes de Barcelona i Besalú i un centre cultural de scriptorium molt important de la Catalunya medieval. Amb aquest joc podràs conéixer-lo de més a prop! Com en el cas anterior, aquest scape room està fet per docents del territori amb dades fruit d'una investigació documentada.
Començar el joc

3. Pentargo Quarantine
Jonàs Colomes era un famós epidemiòleg que assessorava el govern davant possibles brots de virus i bacteris. L'11 de març de 2020 va marxar d'excursió al Pirineu i mai va tornar. No va quedar-hi rastre, així que es va pensar en una desaparició voluntària. La seva germana Anna Colomes, agent de policia, mai va creure en la versió oficial dels fets, perquè Jonàs recentment estava esperant un fill. Anna decideix emprendre una recerca pel seu compte en plena quarantena. Una trucada d'un estrany, amb el mòbil del seu germà, situa el telèfon en un vell casalot perdut en el bosc. L'Anna iniciarà una cerca frenètica per a esbrinar què li ha passat al seu germà i tu, des de casa teva podràs ajudar-la. T'animes a fer-ho possible?
Començar el joc

4. La cura del virus 2
Després de l'èxit inesperat del primer joc ‘La cura del virus’, que ha tingut més de 150.000 jugadors, us presentem la segona part de l'aventura completament gratuïta. Es tracta d'una aventura tant per a dos jugadors, com per a jugar en dos equips, triant cada grup un personatge diferent. Per a una experiència òptima d'aquesta aventura escapista, es requereixen un mínim de dos dispositius -telèfon mòbil, ordinador o tauleta- i cada jugador o equip haurà de mirar només la seva pantalla, comunicant-li al seu company o companys tota la informació que necessiti de manera oral. 
Començar el joc

5. La melodía maldita
Creat per Climent Vila i Sílvia Mosella, impulsors del parc de terror Horrorland, a Berga. Es tracta d'un escape room virtual, gratuït i per a tots els públics, que comença amb una simple melodia: T’atreviries a escoltar una cançó que diuen que està maleïda? Una melodia que pot matar-te, una melodia que té un passat fosc? La llegenda explica que qui l’escolta mor al cap de 24 hores. Aquesta és la primera pista del joc. Tot i aquest inici amb tocs terrorífics, els creadors asseguren que no és un joc de por, i que també hi poden jugar els més petits de casa.
Començar el joc

6. Pandèmia
Ha passat més d'un any des que el virus que va començar sent una grip va acabar amb el 90% de la població mundial. De fet, hi ha hagut alguns canvis importants a la societat: s'ha prohibit qualsevol contacte físic entre humans i s'ha restringit per complet la lliure circulació. Es calcula que, sense nous productors, les provisions a la Terra permetran la supervivència del que queda de la humanitat durant només un any. Molts laboratoris intenten, sense èxit, trobar la vacuna que permeti evitar l'exterminació de la raça humana. Si estàs disposat a ajudar a la supervivència de la raça humana, ja ho saps, dona un cop de mà!
Començar el joc

7. Merda, les claus!
És el primer joc d’escapada en català a la xarxa i l’han creat els valencians Duestasses. El joc consisteix en aconseguir sortir de casa per celebrar la fi del confinament al carrer amb els teus. El primer escape room virtual en valencià d’aquesta quarantena durarà 9 dies i la finalitat serà escapar de la casa que et té presoner amb l’ajuda de diversos personatges de la terreta que han volgut participar. Proves, endevinalles, jocs de lògica… una mescla d’humor i entreteniment per a tota la família que ens farà distreure’ns una estona aquests dies de confinament a casa.
> Comença el joc

8. Missió: tancar programa virus
El servei d'adolescents del Pati Llimona també s'ha animat a crear el seu propi escape room en línia i també està dedicat a erradicar una epidèmia global. La descàrrega d'aquest joc és gratuïta i poden jugar d'una a quatre persones, només necessiteu un ordinador amb connexió a internet, un descompressor de documents i paper i boli.  L'argument és interessant pels més fans de la tecnologia. En algun lloc amagat hi ha un ordinador encès a punt d’enviar un virus informàtic a tots els ordinadors del món. La feina d’investigació ha fet que l’ordinador hagi estat identificat i localitzat a la vostra ciutat, però no amb exactitud. Abans de tancar el geolocalitzador, van aconseguir treure una instantània amb la webcam. És la foto de la porta d’una casa. L’han posat a tots els noticiaris, però encara ningú ha ubicat el lloc. Comencem?
> Comença el joc

9. Coralaine Dreams
Em desperto, no sé ni quina hora és, escalfo una tassa de cafè i em disposo a llegir el periòdic que havien deixat a la meva porta... Mentre remeno les pàgines descobreixo que Coralaine apareixia a la portada de la secció de successos. Un robatori, encara per investigar revelava alguns detalls interessants. Davant la impossibilitat de poder sortir a investigar em disposo a observar les fotografies que publicaven, i vaig trobar un detall clau per a descobrir aquest misteri. L'ajudes?
> Comença el joc

10. Post-Apocalipsis Higiénico (BSS Edition)
Després de l'èxit de la primera part del joc, els seus creadors han muntat la segona part amb un nou sistema de joc. Lliure perquè tots pugueu gaudir-ne. En un futur no gaire llunyà, un búnquer súper secret i ben desinfectat roman ocult en algun lloc amagat. Per això es diu el 'Búnquer Súper Secret' o BSS pels amics. Seràs capaç de trobar-ho? No queda molta gent en aquest planeta, així que si et veus capaç d'aconseguir-ho, prova-ho!
> Comença el joc

 
Veure més notícies
 
Jocs fets a casa, amb referents patrimonials coneguts, i també d'altres amb narratives al voltant de misteris diversos: investigacions sobre el coronavirus; resolució de delictes i incursions per boscos encantats


8 minisèries recents que no et pots perdre
Recollim les sèries curtes més destacades dels últims mesos
En aquest temps de confinament, s'està disparant el consum audiovisual i les plataformes de subscripció s'han convertit en una de les principals opcions d'entreteniment. En especial les sèries i sobretot, aquelles que...
Les millors cançons creades aquests dies pels artistes des de les seves llars
La situació actual és una bona dosis d’inspiració pels artistes. Els músics han aprofitat el confinament per elaborar creacions artístiques optimistes, romàntiques, i petites joies que valen la pena ser...
Els invents per moure't a casa
Propostes actives per fer en confinament i amb materials casolans
Després de tants dies a casa, la necessitat de moure el cos és gairebé urgent. Aprofitem la nostra experiència i la inventiva casolana per proposar-vos algunes maneres d'activar la musculatura en confinament i, de pass...
Iniciatives artístiques per portar la nostra imaginació i creativitat al límit
Recollim algunes propostes per mostrar el nostre talent artístic durant aquest confinament
El món cultural i artístic s'ha hagut d'adaptar aquests dies de confinament, i s'ha bolcat a compartir les seves creacions online, ja sigui organitzant festivals musicals en streaming, oferint lliurement obres de teatre o vi...AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71