Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Reunió del Consell de l’Associacionisme Cultural Català per debatre l’adaptació de les activitats festives
Cultura convocarà dues línies de subvencions per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia

Tornar a programar activitats festives tan bon punt les condicions sanitàries ho permetin. Aquest ha estat el clam de les vint-i-vuit entitats que van participar ahir en la reunió del Consell de l’Associacionisme Cultural. Presidida per la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, la reunió també va comptar amb la presència de la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Maria Àngels Blasco, el subdirector de la direcció general Antoni Herrera, el secretari del Departament de Cultura Francesc Vilaró, i els representants de les federacions i confederacions de cultura popular de Catalunya. Al final de la reunió es va incorporar el senyor Carles Gonni, membre de Procicat.

Vilaró va confirmar a les federacions membres del CAC que el Departament de Cultura convocarà pròximament dues línies de subvencions per a pal·liar les conseqüències de la COVID-19: una per afrontar les despeses estructurals de les entitats (nòmines, lloguers, serveis bàsics...) i una segona per recompensar les pèrdues causades per la suspensió d’activitats previstes, tal com havia anunciat Herrera. D’altra banda, Gonni ha avançat que s’està treballant en un document per a tipificar un retorn progressiu a la normalitat. El tècnic del PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil a Catalunya) ha advertit que hi hauria una resposta comuna, que dependria de la mateixa expressió festiva -si la seva celebració implica més o menys distanciament social- i del grau de desconfinament de la regió sanitària on s’ubica cada entitat.

Rosa Maria Provencio va demanar que s’agiliti la convocatòria de les subvencions ordinàries de l’any 2020 i que es facin efectius els pagaments pendents de les subvencions de l’any 2019, per tal de contribuir a la viabilitat econòmica de les entitats. La presidenta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català també va demanar que s’aprofiti l’actual conjuntura per impulsar definitivament la Llei del Mecenatge Cultural.

Un llibre reivindica la tasca invisibilitzada de les folkloristes catalanes
Meritxell Orpinell és l’autora de l’estudi ‘Mercè Ventosa i Roca, una folklorista per descobrir’
La Ciutat Gegantera de Catalunya es festeja les xarxes
Tortosa i Sant Boi de Llobregat, les properes cites geganteres el 2021 i el 2022
“Les festes no se suspenen, sinó que s’adapten i es realitzen en funció de les seves possibilitats”
Francesc Fabregat, Cap dels serveis de Cultura Popular de l'Institut de Cultura de Barcelona
El Tradicionàrius es fa digital
'L'Estradivirus' ofereix concerts, propostes i recursos per gaudir la música folk online
La Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols s'ajorna al 2021
La decisió ha estat motivada arran de la situació d'emergència per la COVID-19
Joan Amades i el baró de Maldà, des de casa
L'Associació Cultural Joan Amades i l'Esbart Català de Dansaires publiquen continguts de les obres dels dos autors durant el confinament

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media