Recomanacions per moure’t de manera segura
L’AMB aconsella moure’s a peu o en bicicleta sempre que sigui possible. I recorda que en cas que el ciutadà opti pel transport públic, ha de seguir les mesures de seguretat i higiene per evitar la propagació de la Covid-19

L’AMB ha posat en marxa la campanya “Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres” on recomana mesures de seguretat i higiene amb l’objectiu de garantir una mobilitat segura per tal d’evitar nous contagis de Covid-19 per a les persones que s’han de desplaçar necessàriament per motius autoritzats.


Entre les recomanacions hi ha tres grans missatges: "Sempre que puguis, mou-te a peu o en bicicleta", "evita utilitzar el transport públic en hores punta" i, en cas d'utilitzar el transport públic, "fes servir guants i mascareta i respecta les distàncies de seguretat recomanades".


Bon ús del transport públic
El transport públic de la metròpolis de Barcelona s’ha adaptat a la situació acutal que estem vivint i s'ha limitat l'aforament d'aquest per tal d'evitar la seva saturació. Tot i això, l’AMB recomana moure’s a peu o en bicicleta sempre que es pugui, prioritzar el teletreball i flexibilitzar horaris d’entrada i sortida a la feina amb l’objectiu d’extremar precaucions.


Però si no queda un altre remei que utilitzar el transport públic, l’entitat metropolitana recorda que s’han d’evitar les hores punta i extremar les mesures de seguretat: fer ús de mascareta i guants, esperar a la parada sense aglomeracions i evitar posar-se davant de les portes, respectar les distàncies recomanades (1-2 m) i rentar-se bé les mans, quan se surti del transport, amb aigua i sabó o amb gel hidroalcohòlic tan aviat com es pugui.


Neteja i seguretat als autobusos
A banda del manteniment de l’aforament màxim dels autobusos al 30%, l’AMB recorda que s’estan aplicant les mesures corresponents de desinfecció dels vehicles, amb una neteja diària amb productes específics, així com les mesures pertinents per protegir els conductors: s'ha aïllat el seu espai, s’ha fet obligatori l’ús de mascaretes i guants, s'ha inutilitzat la primera porta d'accés a l'autobús, s’han incorporat barreres de protecció  i s'ha eliminat la venda de bitllets a bord.


Servei e-Bicibox

La bicicleta és un vehicle idoni per utilitzar en aquesta crisi, ja que permet els desplaçaments individuals i respectar les distàncies. Per aquest motiu, l’AMB recorda que la recomanació principal en la situació actual és prioritzar els desplaçaments a peu o en bicicleta sempre que sigui possible.


Per consegüent, l’organisme metropolità va tornar a posar en marxa el servei e-Bicibox, la bicicleta elèctrica pública i compartida de la metròpolis de Barcelona, el passat dimecres 15 d’abril.  Aquest servei va quedar suspès el 17 de març i s’ha tornat a reobrir amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments en bicicleta a les persones que han de sortir de casa necessàriament per motius autoritzats i així evitar la saturació del transport públic.


 


Per poder fer ús del servei e-Bicibox als 11 municipis metropolitans que en disposen, i per tal de limitar el risc de contagi davant de la situació d'emergència sanitària actual, és obligatori portar guants de protecció i és recomanable portar mascareta.

A més, s’han de respectar les mesures de seguretat si coincidiu amb un altre usuari a l’hora de retirar o aparcar la bicicleta, s’han de tocar el mínim imprescindible d’elements comuns i és important seguir les indicacions sanitàries pertinents.

 

Servei Bicibox

El servei Bicibox, aparcament de bicicletes privades de l’AMB de la metròpolis de Barcelona, no s’ha deixat de prestar en cap moment.

Tot i que mentre duri l’estat d’alarma, l’AMB no retira les bicicletes del servei Bicibox un cop excedit el temps límit d’aparcament, sinó que es queden allà aparcades sense rotació.

També és obligatori l'ús de guants i recomanable l'ús de màscares, igual que en la resta del transport públic per utilitzar el Bicibox. A més, és important obrir la porta del Bicibox tocant únicament el pany i tocar exclusivament els botons imprescindibles. Així com rentar-se les mans en profunditat un cop s’arribi a la casa o a la feina.

 

 

 AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71