Els joves no són invencibles al coronavirus
L‘OMS ha recordat que “ningú és invencible davant del COVID-19”

El risc zero no existeix amb el coronavirus. Fa uns dies, el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va ser molt clar: "Tinc un missatge per als joves: no sou invencibles" i recordava que aquest virus pot portar als i les més joves a l'hospital durant setmanes. "Fins i tot, si no emmalalteixes, les decisions que prengues sobre on vas poden marcar la diferència entre la vida i la mort d'una altra persona", deia de forma molt contundent el cap de l'OMS.

És cert, que se sap que les persones grans tenen major risc de contagi, però de tant insistir en la importància de protegir als grups més vulnerables – persones majors i/o amb patologies diverses- es perd de vista que és una malaltia que pot afectar a qualsevol i que, les persones joves i sanes també poden sucumbir a ella.

Hi ha dos motius principals, pels quals la joventut també han de seguir les recomanacions i quedar-se a casa. Per un costat, han de frenar la cadena de contagis i per l'altre, diversos centres hospitalaris adverteixen que els i les joves no es troben fora de perill d'agafar la malaltia.

No hem de ser alarmistes, però si les persones d'entre 20 i 50 anys no respecten el màxim possible l'ordre de confinament, es pot arribar a contagiar molta més gent i col·lapsar el sistema sanitari com ens porten dies anunciant.

 

 
Veure més notícies
 
“Tinc un missatge per als joves: no sou invencibles” i recordava que aquest virus també pot afectar els joves i tenir-los setmanes a l’hospital.


Com actúe a casa si estic contagiat?
Continuem recopilant les recomanacions que ens fan des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana. En aquest cas vos parlem de les pautes a seguir si estàs en aïllament domiciliari per un ca...
Coronavirus i animals de companyia
Tindre animals de companyia en les llars proporciona molts beneficis, i té efectes molt positius especialment per a les persones majors en alleujar la soledat, i per a xiquets i xiquetes en contribuir al desenvolupament de la responsabilitat. L...
Les recomanacions de Sanitat per fer la compra
És important que totes i tots tinguem el sentit de la responsabilitat ben present aquests dies. Així, un dels moments que més ho hem de ser és quan decidim anar a fer la compra. Com sabeu, podem eixir de casa per anar a fe...Qui som? - Avís legal