Us proposem maneres alternatives de visitar els museus i equipaments museístics catalans des de casa
Les 6 activitats per fer a la natura a prop de Barcelona
Pedalar, remar, caminar, volar, muntar a cavall... És temps de viure l’estiu gaudint de la natura i fent esport
Cicloturisme, esports nàutics, senderisme, vols en globus, rutes a cavall... Aprofitar el temps de lleure de forma activa és molt saludable per al cos i per a la ment. I ara, encara més. Així que, mou-te! Aprofita l’...
Els 6 plans de l'estiu a una Barcelona sense turistes
Per desconnectar, entrar en contacte amb la natura o refrescar-nos una mica
Gaudir d'una Barcelona sense turistes? Aquest estiu ens presenta una ocasió inèdita per fer-ho. Visitar els emblemes de la capital sense cues, sense presses, i en moltes ocasions, gratuïtament. Us proposem sis idees per les qua...
Els 5 plans de l'estiu al Camp de Tarragona
Us hem seleccionat algunes activitats imprescindibles per fer a l'aire lliure
Quan penses en desconnectar, normalment t’imagines deixant l’asfalt i descobrint muntanyes, boscos, rius, mars i cels estrellats a mitjanit. Però si aquestes imatges comencen a venir-te al cap, el problema està servit. Has d...
Els 5 plans de l'estiu a les Terres de l'Ebre
Us hem seleccionat algunes activitats imprescindibles per fer a l'aire lliure
Plans especials per fer a les Terres de l'Ebre durant l'estiu? Del Parc Natural d'Els Ports fins al Parc Natural del Delta de l'Ebre, de la serra del Montsià a la de Cardó-Boix, o de les serres de Pàndols-Cavalls ...

 


 

6 maneres de visitar els museus catalans des de casa
Apps, col·leccions online, recorreguts virtuals o iniciatives a les xarxes socials

A causa de la situació actual que estem vivint, us proposem maneres alternatives de visitar  els museus i equipaments museístics del nostre país. Les nostres institucions culturals ofereixen moltes possibilitats digitals per gaudir del seu art, ja sigui mitjançant les col·leccions online, amb recorreguts virtuals, Apps o diverses iniciatives que han proposat aquests dies a les xarxes socials. Us recomanem sis maneres o opcions que tenim per visitar els museus catalans des de casa.

1. Museus catalans a Google Art Project
Google Art Project és un projecte de col·laboració entre Google i algunes de les institucions més importants del món amb l’objectiu de donar a conèixer als usuaris les obres d’art més representatives de forma molt detallada i oferir un millor accés a l’art a través d’internet. Es pot consultar una selecció de les obres de les col·leccions que conserven en els seus fons i fer visites virtuals de les sales i dependències dels museus, amb tecnologia trekker. Podem trobar diversos museus catalans a la plataforma com el Museu Pau Casals al Vendrell, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de les Terres de l'Ebre, el Museu d'Art de Girona o la col·lecció de moda del Museu del Disseny de Barcelona.

> Visitar aquí

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) | Foto: Cedida

2. Visites virtuals a través d'Apps
El Museu Egipci ofereix aquests dies de confinament la possibilitat de visitar la seva magnífica col·lecció d'art faraònic sense moure't de casa. Us podeu descarregar l'APP de forma gratuïta a l'App Store o a Google Play, i un cop descarregada, només cal introduir la contrasenya 'YoMeQuedoEnCasa'. També el MACBA ofereix la possibilitat de descarregar-se la seva App de forma gratuïta (App Store o Google Play) per poder gaudir de tot el material artístic i històric que acull el museu sense haver de sortir de casa. També ha posat en marxa un particular 'Diari de confinament', en el que recull opinions i reflexions d'artistes sobre una idea àmplia de confinament, no només físic.

 

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) | Foto: Cedida

3. Visitar els principals museus a travès de les seves webs
Els principals museus del país ofereixen a través de les webs, la possibilitat de visitar les seves col·leccions permanents i de fer recorreguts interactius. És el cas del Museu d'Història de Catalunya amb la seva exposició permanent 'La memòria d'un país'; l'MNAC amb un extens catàleg online i la possibilitat de fer itineraris virtuals; o l'arxiu en línia del mNACTEC amb fotografies, llibres antics i diversos documents audiovisuals.

 

Teatre-Museu Dalí a Figueres | Foto: Cedida

4. Quatre genis a l'abast de la mà
També tenim la possibilitat de redescobrir, a través de les webs dels seus museus o fundacions, l'obra de quatre genis de "casa nostra" de la història de l'art: Miró, Picasso, Dalí i Tàpies. El Teatre-Museu Dalí ens ofereix la possibilitat de realitzar recorreguts virtuals per algunes sales del museu a través de fotos panoràmiques 360º i veure algunes de les seves obres a la col·lecció online. La Fundació Joan Miró, a banda de poder consultar la seva col·lecció, a engegat la campanya #Miróacasa, una iniciativa digital amb diferents propostes per a tots els públics. També es pot visitar la col·lecció de la Fundació Tàpies i gaudir de més de 150 vídeos i de les conferències realitzades a la Fundació els darrers anys al seu canal de Youtube. I per últim, a la web del Museu Picasso també es poden veure una selecció d'obres de la col·lecció permanent, fer un itinerari virtual pels patis del Museu o seguir les activitats que ens proposen a través de la iniciativa #MuseuPicassoVirtual a les seves xarxes socials.

 

Museu Pau Casals al Vendrell | Foto: Cedida

5. App Visitmuseum
Visitmuseum és una aplicació (App Store o Google Play) que posa al teu abast el patrimoni cultural i artístic dels museus de Catalunya. Es pot accedir a una informació completa sobre 244 museus, centres d’interpretació, jaciments i espais visitables. Ofereix una breu presentació de l’equipament museístic, un recorregut pels principals àmbits temàtics i una mirada detallada sobre les peces més destacades. 
> Visitar aquí

 

Museu de la Vida Rural | Foto: Espluga Turisme

6. Museus en línia
Museus en línia és una plataforma del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que recull de forma digital les col·leccions dels diversos museus del país. S'hi poden trobar més de 250.000 objectes de 45 museus catalans, com per exemple el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, la col·lecció de ceràmica del Museu del Disseny de Barcelona o el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.
> Visitar aquí

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71