Els joves no són invencibles al coronavirus
L‘OMS ha recordat que ningú és invencible davant del COVID-19

El risc zero no existeix amb el coronavirus. Fa uns dies, el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va ser molt clar: “Tinc un missatge per als joves: no sou invencibles” i recordava que aquest virus pot portar als més joves a l’hospital durant setmanes. “Fins i tot, si no emmalalteixes, les decisions que prenguis sobre on vas poden marcar la diferència entre la vida i la mort d’una altra persona”, deia de forma molt contundent el cap de l’OMS.  

És cert, que se sap que les persones grans tenen major risc de contagi, però de tant insistir en la importància de protegir als grups més vulnerables – persones grans i/o amb patologies diverses- es perd de vista que és una malaltia que pot afectar a qualsevol i que, les persones joves i sanes també poden sucumbir a ella.

Segons xifres del Departament de Salut, el 40% dels ingressats a l’Hospital de Bellvitge tenen menys de 50 anys, una xifra que dobla la mitjana estatal, que no arriba al 18,5%. Quant als joves a l’UCI, els menors de 40 anys suposen el 5% a la península.

Hi ha dos motius principals, pels quals els joves també han de seguir les recomanacions i quedar-se a casa. Per un costat, han de frenar la cadena de contagis i per l’altre, diversos centres hospitalaris adverteixen que els joves no es troben fora de perill d’agafar la malaltia.

Des de Salut es recorda que el COVID-19 no discrimina entre gent gran i joves. Tot i que estadísticament afecta molt menys als joves que alguns altres col·lectius, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut revertir la creença que hi són immunes.

No hem de ser alarmistes, però si les persones d’entre 20 i 50 anys no respecten el màxim possible l’ordre de confinament, es pot arribar a contagiar molta més gent i col·lapsar el sistema sanitari com es porten dies anunciant.

 

 

 
Veure més notícies
 
Des de Salut es recorda que el COVID-19 no discrimina entre gent gran i joves. Tot i que estadísticament afecta molt menys als joves que alguns altres col·lectius, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut revertir la creença que hi són immunes.


La Generalitat llança l’aplicació “Confinapp” per resoldre dubtes
La Generalitat ha llançat l'aplicació “Confinapp” per resoldre dubtes a la ciutadania sobre totes les qüestions relatives a l’estat d’alarma per la Covid-19, la fase de confinament i postconfinament.L&rs...
L’ús de la mascareta passa a ser obligatori al transport públic de l’àrea de Barcelona
El govern espanyol decreta l’obligatorietat, que es va començar a aplicar al transport públic el passat 4 de maig
L’ús de les mascaretes és obligatori al transport públic. L’Autoritat del Transport Metropolità, de forma coordinada amb les administracions consorciades i els operadors, ha treballat des de fa dies una campany...
La Vall d'Hebron fa una crida per recaptar fons per investigar la Covid-19
L'equip està format per més de 100 d'investigadors i metges de diferents àrees de recerca
L'Hospital Vall d'Hebron ha iniciat una campanya per recollir fons que permetin investigar el SARS-CoV-2. L'hospital barceloní, un dels referents mundials en investigació, ha destinat més de 100 investigadors perqu&eg...
Les farmàcies catalanes comencen el repartiment de màscares gratuïtes
Cada ciutadà només podrà recollir una mascareta amb la seva targeta sanitària
A partir d’aquest dilluns, 20 d’abril de 2020, es poden recollir a les farmàcies catalanes el primer milió i mig de mascaretes, de la partida de 14 milions anunciada pel govern de la Generalitat.Les farmàcies, per&ogr...AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71