El programa Més Feina de ”la Caixa” ha facilitat 224 contractacions a Catalunya
últims articles
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”
 
La convocatòria Art for Change ”la Caixa” impulsa 19 projectes artístics per a la transformació personal i social
 
CaixaProinfància ha atès a prop de 113.000 nens i nenes a Catalunya per trencar el cercle generacional de la pobresa
 
El programa Invulnerables de Sor Lucía Caram i “la Caixa” atén a 700 famílies i a més de 1.000 menors en situació de pobresa a Catalunya
 
”la Caixa” ha acompanyat a Catalunya més de 36.000 persones al final de la seva vida i més de 48.700 familiars
 
El Fons Social Europeu i la Fundació Bancària ”la Caixa” impulsen conjuntament aquest programa d’inserció sociolaboral
La formació del programa Més Feina de la Caixa és una de les claus per millorar la ocupabilitat

El segon any de Més Feina de ”la Caixa” ha tingut com a resultat 224 contractacions laborals a Catalunya en les quals s’han dut a terme cinc projectes d’entitats socials que atenen persones en risc d’exclusió, com ara joves, persones més grans de 45 anys, persones amb discapacitat física o intel·lectual, immigrants o víctimes de violència de gènere, entre d’altres.

Així mateix, a Catalunya s’han atès un total de 757 persones i s’ha impulsat la formació qualificada de 339 persones.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, «aquests projectes acompanyen les persones en situació de vulnerabilitat en el descobriment i la valoració del seu propi talent i milloren la seva ocupabilitat i qualitat de vida, i això també és beneficiós per al conjunt de la societat».

Cinc projectes Més Feina a Catalunya

A Catalunya hi ha cinc projectes en el marc de Més Feina, tres d'ells a Barcelona, un a Girona i un altre a Tarragona.

A Barcelona i l'Hospitalet, Insercoop porta a terme Construint nous relats, un projecte que té per objectiu millorar l'ocupabilitat de persones aturades, especialment d'aquelles majors de 45 anys. A Barcelona, el projecte va atendre l'any passat 189 persones, va donar feina 59 i va formar 58 per millorar la seva ocupabilitat. A l'Hospitalet, es va atendre 179 persones, es va formar 75 i es van facilitar 45 insercions.

A Badalona, Casal dels Infants desenvolupa Rumb a la feina, un projecte que vol donar poder, formar i encoratjar les persones participants en el seu camí cap a la inserció social i laboral. Ho fa posant al seu abast formacions tècniques, espais de tutoria, i formacions. En 2018, van atendre 153 persones, van formar 73 en neteja industrial i manipulació d'aliments i van inserir 30.

A Figueres (Girona) i a Tarragona, Intermèdia desenvolupa Itineraris "Més Feina", amb els va atendre, a Figueres, 112 persones, va formar 63 en cambrer de pisos, atenció al client amb francès i auxiliar de magatzem i va facilitar la inserció de 44. A Tarragona, es van aconseguir els 124 atesos, 70 formats en auxiliar de cuina i auxiliar de vendes, entre d'altres, i 46 inserits.

Sobre el programa Més Feina de ”la Caixa”

El programa Més Feina de ”la Caixa” està cofinançat pel Fons Social Europeu amb 30.576.923 € i per la Fundació Bancària ”la Caixa” amb 10.769.309,75 €. Els projectes seleccionats han obtingut un finançament anual d’entre 80.000 € i 100.000 € fins a l’any 2023, i inclouen itineraris individualitzats, formació per millorar l’ocupabilitat, prospecció i intermediació laboral, orientació laboral en la recerca activa de feina i, en cas d’aconseguir la inserció, suport i seguiment tant de la persona com de l’empresa.

La Fundació Bancària ”la Caixa” va ser designada el 2016 Organisme Intermedi del Fons Social Europeu en el POISES per a Espanya 2014-2020, i ha estat en el marc d’aquest programa que ha desenvolupat aquesta iniciativa. El POISES és una resposta de l’Estat espanyol dissenyada per promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació. El programa respon a la voluntat de ”la Caixa” de combatre l’exclusió social, garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés al mercat laboral i aprofitar el potencial de l’economia en la recuperació econòmica.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media