Taula del Tercer Sector
La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, considera que s'ha d'assegurar la qualitat de l'atenció, la sostenibilitat en els serveis i la millora de les condicions de treball dels professionals.

 

 

El tercer sector denuncia que el 155 va ser "un atac" que ha llastrat la tasca de les entitats
La Taula del Tercer Sector i La Confederació han alertat que "la burocratització" i les incidències en els pagaments han malmès el funcionament de l'acció social

Aquest dimarts, representants del tercer sector social han comparegut al Parlament, a la comissió d'investigació de l'article 155, i han denunciat que ha tingut greus efectes en la sostenibilitat i continuïtat de les entitats socials.

"El 155 va ser un atac als drets socials. Les entitats ens vam quedar sense interlocutor polític i l'acció executiva i legislativa va quedar paralitzada i va afectar a polítiques socials urgents i imprescindibles", ha denunciat la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina.

Així mateix, el president de La Confederació, Josep Segarra, ha afirmat que és "inqüestionable" que l'aplicació del 155 va comportar "efectes negatius i un context de màxima incertesa" per a les entitats del tercer sector. Segarra també ha enumerat el seguit de dificultats amb què es van trobar les entitats: la manca de govern al qual dirigir-se, la "burocratització dels processos", "ajudes aturades" i moltes "incidències en els pagaments", entre altres.

Ara, "malgrat les dificultats", com assenyala Alsina, consideren que el Govern ha de poder reforçar les polítiques socials i garantir les dotacions pressupostàries adequades per assegurar la qualitat de l'atenció, la sostenibilitat en els serveis i la millora de les condicions de treball dels professionals. Segarra també ha recordat que el tercer sector ofereix un servei públic i, que, tot i el 155, no van deixar d'atendre les persones.

Notícies relacionades
Vuit de cada deu catalans pensa que la pobresa infantil ha de convertir-se en una prioritat pel futur Govern
Un 23% dels enquestats per l'organització Save the Children ha hagut de reduir despeses en alimentació
La donació i el trasplantament d'òrgans augmenten un 18% enguany
Durant aquest primer trimestre de l'any 2019 s'han obtingut 105 donants cadàver vàlids
Salut es compromet a impulsar una llei de l'eutanàsia i del suïcidi assistit
La consellera Vergés està “decidida” a tirar-la endavant després del cas de l'home de Madrid que va ajudar a morir la seva dona amb malaltia terminal
Creix un 70% el nombre de dones embarassades amb diabetis gestacional en deu anys
El nombre de dones amb aquesta patologia durant l’embaràs va passar del 3,8% d'incidència l’any 2006, al 6,5% el 2015
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
62 colles participaran en la Ciutat Gegantera 2019 a Castellbisbal
Prèviament, se celebrarà la XII Fira del Món Geganter a Castellterçol (27-28 abril)
Riudoms dona el tret de sortida per al 2n Concurs Nacional d'Enceses del proper 4 de maig
La colla amfitriona de Riudoms participarà en una encesa de lluïment fora de concurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71