Les propostes de l’Ens


 


 

Èxit de participació en la primera edició de la Nit del Pessebre
Una seixantena d'associacions de pessebristes van convidar els assistents a gaudir d'aquesta tradició nadalenca d'una manera diferent

Actuacions musicals, espectacles de diables, xerrades, degustacions gastronòmiques i pessebres oberts fins a la matinada: aquestes han estat algunes de les activitats de què van poder gaudir els assistents a la Nit del Pessebre, que es va celebrar el passat 29 de desembre arreu de Catalunya.

Visitar els pessebres populars és habitual en les festes de Nadal, però enguany, per primer cop, el públic ha pogut gaudir d'aquesta tradició d'una manera nova i més atractiva. Va ser en la I Nit del Pessebre, organitzada per la Federació Catalana de Pessebristes, que va obrir les portes de les 67 mostres de pessebre fins la una de la matinada. Inspirada en el model de la Nit dels Museus, la iniciativa ha volgut convidar a redescobrir l'art del pessebre i donar-lo a conèixer a un públic més ampli.

La novetat no ha estat només l'horari d'obertura; a molts llocs, la visita a les instal·lacions ha estat acompanyada amb activitats paral·leles per a tots els gustos. A Barcelona, el Museu Frederic Marés va acollir la xerrada "Els pessebres i els pessebristes", a càrrec Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes i Josep Maria Porta, president de l'Associació de Pessebristes de Barcelona. Els ponents van destacar l'àmplia història de les entitats i van senyalar que el pessebre és una de les tradicions més antigues de Catalunya, i que és un art que està a l'abast de tothom. L'acte va atraure un públic nombrós, que també es va gaudir del concert de la Coral Xicoira i concert del Quartet de la Coral Sant Jordi.

A Parets del Vallès, la visita al pessebre monumental de 230 m² (és el pessebre sobre taula més gran de Catalunya) va estar animada amb una botifarrada popular i actuació dels diables.

A Mont-ras, el públic va poder visitar la ja tradicional Mostra de pessebres i diorames, un treball artesanal dels alumnes de l'Escola de Pessebrisme del Baix Empordà, i també va gaudir de l'actuació del grup Black Soul. A Pau Solità i Plegamans la Nit va comptar amb la de Swing Mass i una degustació de brou i pa amb tomàquet, i a Badalona va haver-hi actuació de cantautors i rapsodes i es va convidar els assistents a recitar els seus propis poemes i cantar nadales.

Contes per apropar la sardana als més petits
‘Famílies en xarxa’, ‘Vincles per la diversitat’ i ‘La Troca’, guanyadors dels Premis Francesc Candel
Arenys de Mar recorda Jordi Palomer, primer director del Museu de la Punta
La Colla Vella Xiquets de Valls guanya el Concurs de Tarragona
El programa radiofònic Fes ta Festa estrena pàgina web
Joan Manuel Tresserras reflexionarà sobre quina cultura popular

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media