Fundació Endesa col·labora amb la desena edició del Gran Recapte i aposta per fer-lo més sostenible
últims articles
El comptador digital, un aliat estratègic a les llars
El sector elèctric, element clau en la transició energètica
Arriba el Dia Mundial del Medi Ambient, dia de consciència planetària
Per una mobilitat més eficient i sostenible
Endesa gestiona els descomptes en la factura de la llum del nou bo social

La Fundació Endesa permetrà que s’incorporin a la campanya 80.000 bosses reutilitzables fetes de ‘teixit sense teixir’ que faran possible que, només aquest any, es deixin de produir 250.000 bosses de plàstic

El Gran Recapte se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre a més de 342 pobles i ciutats d’arreu de Catalunya

Aquesta iniciativa, organitzada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, permetrà atendre les 200.000 persones que reben ajuda a Catalunya a través de les entitats socials homologades per la Generalitat


Un Gran Recapte més sostenible. Aquest és l’objectiu de la col·laboració de la Fundació Endesa amb la desena edició d’una de les iniciatives socials i de compromís ciutadà més reconegudes a casa nostra, el Gran Recapte, organitzat pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya. La col·laboració entre ambdues entitats permetrà que se substitueixin les 250.000 bosses de plàstic que s’utilitzarien per a recollir els aliments als mercats i supermercats, per bosses reutilitzables. Aquesta és una de les principals novetats de la desena edició del Gran Recapte, que tindrà lloc els propers dies 30 de novembre i 1 de desembre als 342 pobles i ciutats de Catalunya, així com a la resta de l’estat.

Consulta de punts de recollida i per fer voluntariat: https://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/

L’aportació de la Fundació Endesa es materialitza en 80.000 bosses reutilitzables fetes de “teixit sense teixir” que es distribuiran entre els diferents punts de recollida habilitats als mercats i supermercats de casa nostra. D’aquesta manera s’evitarà el consum de fins a 250.000 bosses de plàstic d’un sol ús. D’altra banda, es calcula que l’ús d’una bossa reutilitzable redueix la fabricació, consum i desaprofitament de fins a 100 bosses de plàstic, amb la conseqüent  reducció de la contaminació derivada de la seva fabricació, així com del residu de deixalla que genera. Extrapolant aquestes dades, podríem dir que l’ús d’aquestes bosses (que s’estrenen en aquesta edició amb la voluntat de ser reutilitzades en les properes) suposarà que deixin de fabricar-se fins a 8 milions de bosses de plàstic. A més, l’ús d’una bossa de  “teixit sense teixir” és reutilitzable fins a 100 vegades mantenint el 100% de les seves qualitats.

Durant la roda de premsa de presentació de la desena edició del Gran Recapte, Carlos Gómez-Múgica, director general de la Fundació Endesa, va explicar la doble vessant d’aquest projecte: “Quan va sorgir la possibilitat de col·laborar en aquesta iniciativa vam veure que encaixava perfectament amb la vocació social de la Fundació Endesa, el nostre compromís amb les persones i, alhora, amb el nostre objectiu de millorar el nostre entorn, fent-lo més sostenible. Les bosses reutilitzables que s’estrenaran enguany permetran que aquesta edició i les properes, siguin més sostenibles i permetin una major reducció de la petjada de carboni i de les emissions de CO2 donant encara més valor a una iniciativa de naturalesa tan social i humana como pot ser i és el Gran Recapte".

El Gran Recapte d’Aliments és una iniciativa dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya que té com a finalitat donar resposta a la precarietat alimentària de les famílies més necessitades i que permet atendre les 200.000 persones que reben ajuda a Catalunya a través de 675 entitats socials homologades per la Generalitat. En la roda de premsa de presentació de la present edició, la presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, confirmava que en els darrers dies s’havia assolit la xifra de 18.700 persones voluntàries, però que encara en faltaven 10.000 més per cobrir els 2.500 punts habilitats en mercats i supermercats. “Aquesta dada, però, confirma el ferm compromís de la ciutadania amb els Bancs dels Aliments, tenint en compte que es tracta de la desena edició”, assegurava.

Una altra gran novetat de l’edició de 2018 és la posada en marxa del Gran Recapte Online, que a més de facilitar les donacions, sumarà a la iniciativa plataformes de comerç per Internet com Ulabox, Caprabo o Condis, entre d’altres.

Sobre la Fundació Endesa  
La Fundació Endesa, presidida per Borja Prado, demostra una clara vocació de desenvolupament social a través dels seus projectes educatius, la formació per a la feina, el compromís amb el medi ambient i iniciatives culturals.
Impulsa projectes de caràcter educatiu a través d’iniciatives que transformen i innoven l’educació en tots els seus nivells i promou l’excel·lència acadèmica en l’àmbit universitari a través d’ajudes, beques i càtedres. Desenvolupa projectes de formació per a l’ocupació, amb focus en la promoció del talent, dirigit a persones en risc d’exclusió social, a joves emprenedors amb escassos recursos i a professionals de més de 50 anys. Promou iniciatives de tipus mediambiental vinculades a l’educació en cultura ecològica i promoció de l’eficiència energètica. A més, aposta per projectes de reducció d’impacte mediambiental de zones industrials.
Finalment, la Fundació continua impulsant la il·luminació de béns del patrimoni històric i artístic, i de promoció, recuperació i conservació de l’art i la cultura.    

 Qui som? - Avís legal
AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media