Isidre Fainé, escollit president de l’Institut Mundial de Bancs Minoristes (WSBI)
últims articles
CaixaBank, escollit per Euromoney Millor Banc a Espanya 2019, Millor Banca Responsable a Europa i Millor Transformació Bancària a Europa
 
Els alumnes guanyadors dels Premis EduCaixa viatgen a Silicon Valley
 
Com explicar el funcionament d'un banc a un jove accionista
 
L’Obra Social ”la Caixa” i el Banc dels Aliments impulsen la gran recollida de llet per combatre la pobresa alimentària
 
CaixaBank i Microsoft Ibérica guardonaran les millors alumnes de graus universitaris tècnics amb els Premis WONNOW
 
”la Caixa” llança una nova convocatòria d’ajuda a projectes de recerca social
 
El president de la CECA i de la Fundació Bancària ”la Caixa” ha estat escollit president del WSBI a la seva Assemblea General, celebrada avui a Nova Delhi.
Isidre Fainé amb el Comité de Presidents del WSBI

Isidre Fainé, president de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA) i de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha estat designat president de l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI, per la sigla en anglès) a la 25a Assemblea General de l’entitat, celebrada a Nova Delhi.

La reunió, que s’ha dut a terme a l’Índia, ha renovat els òrgans de govern de la institució i ha designat el seu president entre els representants al consell, una decisió en la qual Fainé ha rebut un suport unànime. Així mateix, s’ha renovat la confiança en Chris De Noose com a director executiu.

El WSBI, nascut l’any 1924, representa els interessos de 7.000 caixes d’estalvis i bancs minoristes repartits arreu del món. En xifres, els membres del WSBI posseeixen un total de 15 bilions d’euros de balanç, i atenen 1.300 milions de clients a prop de 80 països, on ofereixen serveis bancaris a famílies i pimes.

Aquesta organització es dedica a qüestions de rellevància global que afecten la indústria bancària minorista. El període 2018-2021, sota el mandat de Fainé, se centrarà en tres prioritats: consolidar la interlocució amb els principals organismes internacionals (BIS, FMI, OCDE i IOSCO, entre d’altres), reforçar la col·laboració entre els diferents membres i fomentar la inclusió financera.

Isidre Fainé ha destacat en el seu discurs «la importància de ser fidels al principal propòsit del WSBI: la sostenibilitat econòmica i social». I ha afegit: «Per aconseguir-ho, hem de contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible afavorint el progrés i la millora de la qualitat de vida».

El president de la CECA i de la Fundació Bancària ”la Caixa” també ha aprofundit, en la seva intervenció, en les iniciatives que impulsarà, com ara la retenció i la incorporació de nous membres, l’increment de la visibilitat del WSBI a escala global i la promoció de l’intercanvi de bones pràctiques i know-how.

Congrés Mundial Internacional

L’assemblea celebrada a l’Índia s’emmarca en el Congrés Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes, que es duu a terme cada tres anys i que ha tingut lloc a Nova Delhi. Aquesta edició té com a lema «Banca minorista sostenible. Cap a una globalització inclusiva», i ha comptat amb la participació de personalitats de referència, com ara el ministre d’Afers Econòmics del país amfitrió (Shri Arun Jaitley), el president de l’State Bank of India (Shri Rajnish Kumar) i Javier Solana, ex-Alt Representant de la Unió Europea per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media