La Diputació de Barcelona inverteix 23,5 milions d’euros per preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació
últims articles
La Diputació de Barcelona ajuda a reduir un 18 % les factures de llum, aigua i gas de les famílies vulnerables de 212 municipis
 
La Diputació de Barcelona fa costat a les persones consumidores en les seves reclamacions per clàusules abusives
 
Sant Pere Sallavinera Restauració del Castell de Boixadors | DIBA

El president de la Diputació, Marc Castells, presenta una «aposta sense precedents, de les més importants a nivell econòmic», una inversió que repercutirà a tot el territori de la demarcació, amb més de 200 projectes, i «permetrà un retorn econòmic i social»

Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, que se celebra aquest any, la Diputació de Barcelona destina 23.586.642,43 € a preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació, mitjançant obres de consolidació, reforma i rehabilitació d’edificis monumentals i jaciments arqueològics. Aquesta és la inversió més important feta, en un sol any, per la Diputació de Barcelona en actuacions de l’SPAL.

Pel president de la Diputació, Marc Castells, aquesta és una «aposta sense precedents, de les més importants a nivell econòmic», una inversió que repercutirà a tot el territori de la demarcació de Barcelona i «permetrà un retorn econòmic i social en base a la generació d’activitat econòmica, vinculada a la recuperació arquitectònica, però alhora també permetrà, en base a la identitat local dels municipis, crear rutes, crear relats que permetin fer arribar, en aquests municipis, gent d’arreu del territori que els vulgui conèixer i visitar».A més, assegura que aquesta inversió generarà economies vinculades al món del turisme i «provocarà un benefici colateral extraordinari» pel fet «que molts d’aquests béns que la Diputació ajudarà a restaurar podran ser utilitzats».

Avinyonet del Penedès Adequació a la visita pública del Jaciment de la Font de la Canya | DIBA

Més de 200 projectes
El programa dona suport econòmic a 201 actuacions de les 12 comarques de la demarcació, donant una subvenció del 100% de l’import sol·licitat. El suport té la finalitat de garantir la pervivència del patrimoni arquitectònic i arqueològic local per tal de poder-lo usar o millorar-ne l’ús actual.

Aquest programa, inclòs dins del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019", també ha comptat amb un reconeixement específic als petits municipis, de fins a 1.000 habitants, i que consisteix en assistència tècnica i jurídica especialitzada.

El suport de la Diputació de Barcelona al patrimoni arquitectònic no és nou. Fa més de cent anys (1904), Enric Prat de la Riba va crear el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), conegut antigament com a Servei de Catalogació i Conservació de Monuments.

Castellgalí Projecte executiu Torre del Breny | DIBA

El Pont de Vilomara Restauració de l’església de Santa Maria de Matadars | DIBA

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
amb el suport de: