L'aplicació mòbil de CaixaBank, premiada pel Bank Administration Institute (BAI) per la seva innovació en l'experiència d'usuari
últims articles
Isidre Fainé rep el Premi Forbes a la Filantropia 2018
 
CaixaImpulse selecciona 20 projectes de recerca biomèdica per facilitar la seva transferència al mercat
 
La Fundació Bancària ”la Caixa” i MicroBank facilitaran l’accés a estudis de postgrau a l’estranger a estudiants excel·lents
 
L’Obra Social ”la Caixa” premia dos equips de joves catalanes amb projectes d’innovació social i mediambiental
 
Isidre Fainé, proposat per presidir l’Institut Mundial de Bancs Minoristes (WSBI)
 
La convocatòria Més Feina de ”la Caixa” ha facilitat 90 contractacions a Barcelona
 

CaixaBank ha estat premiat pel Bank Administration Institute (BAI) per la seva aplicació mòbil, 'CaixaBank Now App', valorada per la innovació en punts d'interacció amb el client i per l'experiència d'usuari en la categoria Innovative Touchpoints and Connected Experiences dels premis BAI Global Innovation Awards 2018.

L’entrega dels guardons tindrà lloc el proper dia 9 d’octubre a Orlando (Estats Units), en el marc del BAI Beacon, una de les principals trobades del sector bancari al país.

L'aplicació 'CaixaBank Now App' està orientada a la millor experiència de l'usuari i integra Neo, el primer chatbot amb intel·ligència artificial per facilitar l'assistència virtual a l'usuari. Entre els seus serveis més innovadors destaquen Les meves Finances -que permet controlar i gestionar les despeses personals-; Smart Money -el nou assessor digital de inversions-; o CaixaBank Sign -servei de signatura amb el mòbil que elimina la targeta de coordenades i permet la signatura des de qualsevol lloc-, entre d'altres.

Aquest guardó suposa un reconeixement a l'aposta per la digitalització i la innovació tecnològica que el banc ha assumit com un dels principals eixos del Pla Estratègic 2015-2018.

El conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, ha assenyalat que "CaixaBank, al llarg de la seva història, ha assumit la innovació com un dels seus reptes estratègics i un tret diferencial de la seva cultura". Per Gortázar, "un dels objectius del pla estratègic vigent és convertir les idees innovadores en projectes reals, que permetin més interacció amb el client, més eficiència i control de costos; i la generació de més valor per al grup i per a tots els seus clients".

CaixaBank és líder en banca digital amb la major base de clients digitals a Espanya. CaixaBank compta amb una quota de penetració del 32%; 5,8 milions de clients digitals (el 55% del total de clients a Espanya) i 5 milions de clients en banca mòbil.

Reconeixements internacionals a la innovació de CaixaBank

Aquest reconeixement a l'aplicació mòbil de CaixaBank se suma al rebut per la revista britànica The Banker, que la va triar com el millor projecte tecnològic 2018 en la categoria ‘mobile’.

A més, el 2018, CaixaBank ha estat escollit per primera vegada com a 'Millor Banc Digital de l'Europa Occidental' per la revista britànica Euromoney per la seva transformació digital i la seva innovació tecnològica. I la revista nord-americana Global Finance ha premiat a l'entitat amb el reconeixement al 'Banc més Innovador d'Europa Occidental’ (Most Innovative Financial Institution of Western Europe).

Sobre el Bank Administration Institute (BAI)

BAI és una organització independent sense ànim de lucre que ofereix informació i assessorament sobre el sector financer. Compromesa amb la informació fiable, BAI ofereix recursos als principals executius del sector per impulsar el canvi en el sector dels serveis financers. Els BAI Global Innovation Awards premien les organitzacions més pioneres en el sector dels serveis financers. Fins a la data, el programa ha rebut milers de candidatures procedents de tot el món, i s'ha consolidat com uns dels premis més prestigiosos de la indústria.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media