Mercadona diu adéu a les bosses de plàstic
· El supermercat ha substituït la tradicional bossa de plàstic per la bossa de paper, bossa de plàstic reciclat en un 50-70% i el cistell de ràfia.

Mercadona ha eliminat definitivament l’ús de les bosses de plàstic dels 49 supermercats que té a les Illes Balears, una mesura que té previst implantar a totes les seves botigues al llarg del 2019, amb l’objectiu d’afavorir els principis de l’Economia Circular impulsant la reutilització de les bosses i del plàstic reciclat.

Amb aquest laboratori elimina les bosses de plàstic grans i petites i introdueix com a alternativa, les de paper, i unes noves elaborades amb plàstic reciclat en un 50-70% i reutilitzables, ambdues opcions amb un cost de 10 cèntims cadascuna. La companyia també manté el cistell de ràfia per 50 cèntims.

Bossa de plàstic elaborada en un 50-70% de material reciclat de Mercadona

Aquesta mesura reforça l’aposta de Mercadona per la sostenibilitat, un compromís que li va portar a ser la primera empresa del seu sector en introduir iniciatives per reduir la utilització de les bosses de plàstic d’un sol ús el 2011. I al 2010 a convertir-se en la pionera en el reciclat de plàstic amb projectes com l’abordat conjuntament amb l’interproveïdor SPBerner, d’incorporar una nova línia de parament de la llar fabricat amb el plàstic recuperat dels hivernacles.

Acció sostenible dins de l’estratègia de RSE de Mercadona
Dins dels diferents compromisos socials que manté Mercadona, el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, respon al component social i ètic a través de diferents línies d’actuació sostenibles que reforcen la seva aposta per el creixement compartit. També treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l’aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Compta també amb un Sistema de Gestió Ambiental basat en els principis de l’Economia Circular. Alhora col·labora amb més de 150 menjadors socials i 60 bancs d’aliments i altres entitats socials de tota Espanya. Treballa amb més de 28 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues. I des del 2009 forma part del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat. Mercadona, també està adherit des del 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

 

Mercadona incrementa la seva inversió un 50% el 2018
L'empresa de Supermercats aconsegueix el seu any històric i factura 24.305 milions d'euros amb un creixement de les vendes del 6%.
Mercadona creix un 6% i crea 5.000 llocs de feina
Mercadona estrena el seu nou model de botiga eficient a Palma
El nou supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l’experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins un 40% respecte a una botiga tradicional.