Crèdit: curtoicurto | Getty Images
Descobreix com vivien els neandertal, poblats ibers, època romana... sense sortir de la província de Barcelona

 


 

Una ruta per la història
Viatjar al passat es pot fer sense sortir de la província de Barcelona. Només cal decidir quina època volem veure (neandertal, poblats ibers, època romana, etc.) i estar disposats a aprendre com vivien abans

Si ets un apassionat de la història i et fascina visitar llocs i monuments que es conserven des de fa segles i segles, et convidem a fer un viatge en el temps sense sortir de la província de Barcelona.

Parc Prehistòric de l’Abric Romaní de Capellades
A una hora de Barcelona, a la comarca de l’Anoia, podem visitar el Parc Prehistòric de Capellades. L’Abric Romaní és un jaciment arqueològic del paleolític que mostra on vivien els nostres avantpassats prehistòrics neandertals ara fa entre 75.000 i 40.000 anys. De les excavacions que s’hi realitzen des de l’any 1983 se n’han pogut extreure centenars d’objectes de tot tipus (de fusta, d’ós, de pedra...) i amb diverses funcions (llars de foc que evidencien la importància d’aquest element en l’època, eines, etc.).

Des del mateix parc es realitzen tallers, explicacions i experiments per apropar als més petits a la història de l’espècie humana.

Parc d’Olèrdola
A la comarca de l’Alt Penedès s’hi amaga un tresor amb moltíssims anys d’història i de fet, alguns dels monuments que hi trobarem tenen més de dos mil·lennis d’història. El parc comarcal on es troba el conjunt arqueològic monumental no només ofereix un entorn natural únic on poder passejar en família, sinó que a la vegada també inclou un factor cultural molt rellevant.

Els monuments més destacats són les restes de la vila ibèrica, l'antiga fortificació que protegia la ciutat (dels segles III i II abans de Crist) i les restes de l'antic castell medieval edificat pel comte Sunyer.

Badalona romana
La ciutat romana de Baetulo es troba al subsòl de Badalona i actualment el jaciment arqueològic de Baetulo, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l'any 1995, comprèn diversos espais –termes, decumanus, conductes d’aigua, la Casa dels Dofins i el Jardí de Quint Licini– que ajuden a entendre com era la vida romana.

Anterior a Barcina, Baetulo va ser fundada al segle I aC i va perdurar fins al segle VI dC i ocupava unes 10 hectàrees. La seva situació, molt propera al mar i amb una agricultura rica, feien de Baetulo una ciutat romana especial.

 

Enamora’t de les comarques de Barcelona amb 10 sortides imprescindibles (part 1)
Quan ve el temps de menjar castanyes…
Les millors propostes per gaudir de les castanyes en família, amics o en parella al mateix temps que descobriu el territori de la província de Barcelona
5 mercats de pagès per degustar la tardor
Els mercats són el lloc idoni per trobar productes de proximitat i de qualitat, aliments que sabem d’on han sortit. T’oferim cinc opcions per recórrer el territori barcelonès on trobaràs els millors sabors d’aquesta tardor
6 platges del Garraf que no et voldràs pas perdre (part 2)
La costa de Barcelona també té platges idíl·liques, descobreix-les!
 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71