Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Arriba la Festa del Poble Sec

Entre el 13 i 22 de juliol, una seixantena d’entitats i institucions participaran en la Festa Major del Poble Sec. Organitzada per la CEPS (Coordinadora d’Entitats del Poble Sec), és la constatació anual de la vitalitat associativa del barri barceloní. El protocol·lari Pregó de Festa Major, divendres 13 (21:00h) a la Plaça Navas, enguany anirà a càrrec de Susanna Barranco, veïna del barri i creadora artística especialitzada en arts escèniques. Serà el toc d’inici d’una edició que inclou menjars de germanors, concerts i projeccions al carrer,  tallers i actuacions infantils, visites guiades de tall històric, i lògicament, també molts actes de cultura popular i tradicional.

La Trobada de Gegants del Poble Sec, dissabte 14 (18:00h) a la Plaça Santa Madrona, complirà una xifra rodona. Dotze colles acompanyaran els Geganters i Grallers del Poble Sec per a celebrar-ne la 25a edició. El mateix dia i a la mateixa hora, els Amics de la Sardana del Poble Sec celebraran la XV Ballada de Sardanes a la Plaça Ovidi Montllor, amb la interpretació de la Cobla Baix Llobregat.

Diumenge 15 serà el torn de la Diada Castellera (12:00h, Carrer del Blai). Els castellers del Poble-Sec, coneguts en el col·lectiu pel seu afany d’innovació contínua, han convidat per l’ocasió els castellers de Lleida i els castellers de Castellar del Vallès. Just a l’hora de dinar, com a exemple de l’èxit en les polítiques d’adaptació dels nouvinguts al barri, reconegudes fins i tot a escala europea, l’Associació Cultural Xilena Neruda oferirà una mostra de Balls Folklòrics llatins a la Plaça Santa Madrona (14:00h).

Traslladant-nos ja al següent cap de setmana, Diables del Poble Sec trauran la cua per a convertir-se en protagonistes de la festa. Tan en la versió més protocol·lària, ens referim al Ball de Diables previst el divendres 20 (21:00h) a la Plaça Sant Madrona, com en el Correfoc adult, que començarà el seu recorregut dissabte 21 a les 22:30h a la Plaça Navas. En un format més calmat, la Plaça Madrona tornarà a ser el centre neuràlgic de la cultura tradicional, en aquest cas acollint, diumenge 22 (10:00h), la XX Trobada de Puntaires del Poble Sec.

Les activitats anunciades en aquest article només són una mostra d’un programa molt extens, representatiu de les entitats culturals, veïnals i cíviques del Poble Sec. El podeu consultar en aquest enllaç.

En Patufet, la revista que ensenyava català i divulgava el foklore
Més de 200 activitats en l’Associa’t a la Festa 2018
Tortosa acollirà la 28a Trobada de Grups Amateurs de Teatre
Una exposició celebra el 25è aniversari de la recuperació de la Víbria de Barcelona
Neix la Copa Catalunya de sardana esportiva
Washington, capital de la cultura catalana

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media