Arriba el Dia Mundial del Medi Ambient, dia de consciència planetària
últims articles
El sector elèctric, element clau en la transició energètica
Per una mobilitat més eficient i sostenible
Endesa gestiona els descomptes en la factura de la llum del nou bo social
Renovables solars | Font: Endesa

Després de més de quaranta anys d’història, Nacions Unides segueix promovent la cita internacionalment amb la participació de 143 països

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una data a escala planetària que vetlla per prendre mesures sobre qüestions mediambientals que ajudin a preservar l’entorn natural. Es tracta d’un dels principals vehicles de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l’acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient.

Arreu del món, s’organitzen activitats al voltant del medi natural, i entitats i empreses desenvolupen i reforcen accions de consciència ambiental. Endesa, per exemple, com a empresa que té una forta vinculació amb el medi ambient, aprofita la data d’enguany per explicar els projectes que està desenvolupant quant a ús del recursos naturals i a la seva preservació.

Enguany, la companyia ha presentat el seu nou Pla de Sostenibilitat 2018-2020, que exposa les prioritats estratègiques en tots els àmbits de sostenibilitat. En l’ambiental, per exemple, destaquen els objectius de creixement a través de tecnologies i serveis baixos en carboni per tal d’esdevenir una empresa lliure d’emissions de CO2, reduir al màxim la petjada ambiental i, alhora, promoure la conservació de la biodiversitat, l’eficiència operativa i la innovació quant a la mobilitat sostenible o el compromís amb el desenvolupament socioeconòmic i l’educació mediambiental del territori.

A més, el Pla Estratègic d’Endesa per al període 2018-2020 inclou explícitament la sostenibilitat com un dels eixos transversals dins els objectius prioritaris, i també té molt en compte la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) de les Nacions Unides que es troben estretament relacionats amb l’activitat de l’empresa. Concretament, els que tracten l’accés a energia assequible i no contaminant, la innovació i la lluita contra el canvi climàtic, ja que Endesa està decidida a jugar un paper essencial en la transformació del model energètic actual i a caminar cap a un model sostenible basat en l’electrificació de la demanda, amb una electricitat generada a partir de fonts renovables i no contaminants, i en el qual el consumidor esdevingui també  protagonista.

El tercer gran bloc d’iniciatives per a la sostenibilitat és el de la reducció de l’impacte mediambiental, que engloba tant la reducció de les emissions de CO2 arreu de Catalunya, com l’eficiència energètica a les centrals hidràuliques, la mobilitat elèctrica, l’increment de la capacitat eòlica, la valorització dels residus i el subministrament d’energia renovable.

A Catalunya Endesa compta amb un gran gruix d’iniciatives. Per exemple, en la preservació del territori, vetlla per la protecció de l’avifauna en les estructures elèctriques de tot Catalunya, desenvolupa una campanya de protecció de boscos anual, regula el cabal del riu a les províncies de Lleida i Tarragona o millora l’entorn dels ossos al Pirineu lleidatà. Un altre dels punts clau és la divulgació mediambiental, pel qual treballen a Endesa Educa, una unitat educativa que desenvolupa anualment al voltant de 600 activitats cada curs escolar per impulsar hàbits i actituds vers l’eficiència energètica i la sostenibilitat des de les etapes escolars.

Així doncs, accions de visibilització i cura del medi ambient com les que realitza Endesa són, sens dubte, clau per aconseguir que la ciutadania prengui consciència de la importància de dedicar temps i recursos al nostre planeta i per contribuir als objectius de les Nacions Unides en instituir el Dia Mundial del Medi Ambient, més de quaranta anys després del seu inici.

 

 

 

 Qui som? - Avís legal
AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media