Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Convocat el II Concurs Nacional de Balls de Gegants

Augmentar el nivell artístic de les coreografies és un dels grans reptes del col·lectiu geganter. El Concurs Nacional de Balls de Gegants de Catalunya va ser creat amb l’objectiu de prestigiar les colles que hi dediquen més esforços. La primera edició, celebrada el 2016 a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, va ser un èxit de convocatòria. Va demostrar l’interès creixent dels geganters catalans per oferir passos originals i atractius estèticament.


Dos anys més tard, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) anuncia una nova convocatòria. Totes les colles que desitgin participar al II Concurs Nacional, que tindrà lloc al municipi gironí d’Amer el 7 d’octubre, poden presentar la seva candidatura fins al 30 de juny. Per a fer-ho, hauran de lliurar un formulari d’inscripció que incorpori la partitura de la música, una gravació audiovisual del ball i una descripció literària de la coreografia. Segons estableixen les bases, aquesta haurà de ser inèdita.


D’entre totes les candidatures presentades, l’ACGC n’escollirà un ventall entre sis i deu, que anunciarà durant la segona quinzena de juliol. Entre altres criteris, el jurat valorarà la qualitat musical i coreogràfica, la impressió estètica, l’entorn del ball, l’execució dels passos, l’adequació del ball segons la configuració i la tipologia de les figures, o bé la coordinació entre els músics i els balladors. Les tres colles que siguin premiades a Amer seran recompensades amb 500€, 300€ i 200€ respectivament.


El II Concurs Nacional de Balls de Gegants de Catalunya està obert a totes les colles geganteres catalanes, a excepció de les tres que van esdevenir guanyadores en la primera edició, i que tan sols hi podran participar fora de competició.


Els formularis d’inscripció de les candidatures han de ser enviats a l’adreça electrònica concursballsgegants@gegants.cat

 

Un llibre per descobrir la iconografia de Santa Eulàlia a Barcelona
El programa radiofònic Fes ta Festa estrena pàgina web
Joan Manuel Tresserras reflexionarà sobre quina cultura popular
En Patufet, la revista que ensenyava català i divulgava el foklore
Més de 200 activitats en l’Associa’t a la Festa 2018
Tortosa acollirà la 28a Trobada de Grups Amateurs de Teatre

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media