Laura Vilaltella i Genís Jordi guanyen els Premis Territorials del Vallès Occidental i Oriental al concurs Ficcions
Premiats i finalistes
Vialy, Premi Territorial del Vallès Occidental. IES La Ribera de Montcada i Reixac, de Montcada i Reixac.
 
11 alumnes del Vallès arriben a la final del concurs literari Ficcions
 
L'espurna, Finalista d'Honor. Montcau-la Mola de Matadepera
 
A l'acte s’ha donat a conèixer els grups del Vallès guardonats, en una 10a edició amb rècord de 3.953 estudiants de secundària inscrits a tot Catalunya, Illes Balears i País Valencià

La Pedrera-Casa Milà de Barcelona ha acollit el lliurament de premis de la 10a edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). En l’acte, que ha començat a les 17h, s’han donat a conèixer els guanyadors del concurs i els premis territorials. Laura Vilaltella i García, de l’IES La Ribera de Montcada i Reixac, ha obtingut el Premi Territorial Vallès Occidental amb el relat “Les ombres”. El Premi Territorial Vallès Oriental ha estat per a Genís Jordi Garcia, de l’IES Carles Vallbona de Granollers, per la història “La mort familiar”.

Amb l’aforament complet, al voltant de 250 persones d’arreu del territori han conegut els guanyadors en directe. L’acte ha comptat amb la presència l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’IMEB, Joan Coma; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve i Zaragoza; i la vicepresidenta segona de l'AMIC i editora d'El Tot Mataró, M. Carme Rodríguez. També hi ha assistit Mohamed El Amrani, president de l’Associació Cultural Xarxa de convivència de Roses i de l’Associació AZAHARA i finalista de Ficcions en una edició anterior i el filòleg, traductor i escriptor Pau Vidal i Gavilán, qui ha fet un discurs jugant amb els noms dels grups finalistes.

El Premi Millor Història del concurs l’ha obtingut el grup Generació2001, format per Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho del Centro de Estudios Dolmen de L’Hospitalet de Llobregat, per la història “R31CH”, i el Premi Segona Millor Història ha estat per a Víctor Pérez, de l’IES de La Jonquera, amb el relat “Psicodèlia”. El guanyador del guardó Professor més motivador de Catalunya ha estat Jaume Prat i Fabregat, del centre Maristes Valldemia de Mataró, premi al qual han optat cinc professors i professores finalistes d’arreu de Catalunya.

Aquest ha estat el darrer dels cinc actes de lliurament de premis celebrats a Menorca, Eivissa, Mallorca i València. Les guanyadores de Millor Història de les Illes Balears, Roser Moll i Mascaró; i la Millor Història del País Valencià, Marina Navarro i Savall, també han estat al lliurament, ja que optaven al primer i al segon premi del concurs.

Al Vallès la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 535 alumnes de 32 centres educatius, dels quals 6 grups, formats per 11 joves, han aconseguit arribar a la final. En total, el concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 inscrits d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades al territori.

 

Participació al Vallès: 535 alumnes de 32 centres educatius

Finalistes del Vallès (11 finalistes / 6 grups)

  • Premi Territorial del Vallès Occidental: grup Vialy, format per Laura Vilaltella i Garcia de l'IES La Ribera de Montcada i Reixac de Montcada i Reixac
  • Premi Territorial del Vallès Oriental: grup genis359, format per Genís Jordi i Garcia de l'IES Carles Vallbona de Granollers

Finalistes:

  • Grup A&M, format per Abril Salanova i Mireia Arjona, del Col·legi Mare del Diví Pastor de Sabadell
  • Grup Frikis de sang, format per Pau Rosell Pascual, Jesús Mejías Terrones i Roger Llaudet Esparrach, de l'IES Escola Industrial de Sabadell
  • Grup SaraHa, format per Sara Hammouch Benabdellah, del Col·legi Mare del Diví Pastor de Sabadell
  • Grup tortugues, format per Sara López Fo, Estel Pérez Puertas i Laura Martín Lahaba, de l'Escola El Cim de Terrassa
Organitza:
Amb el suport de:
                        


Amb la col·laboració de: