Tania Monleón, de l’IES Guinovarda de Piera, guanya el Premi Territorial Catalunya Central de Ficcions
Premiats i finalistes
Tania Monleon, Premi Territorial Catalunya Central. IES Guinovarda de Piera.
 
15 alumnes de la Catalunya central arriben a la final del concurs literari Ficcions
 
Dels 265 estudiants de secundària inscrits al concurs, la història de Tania Monleón s’ha imposat a la resta de finalistes que competien pel Premi Territorial de la Catalunya central en una 10a edició amb rècord de participació

La Pedrera-Casa Milà de Barcelona ha acollit el lliurament de premis de la 10a edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). En l’acte, que ha començat a les 17h, s’han donat a conèixer els relats guanyadors del concurs i els premis territorials. Tania Monleón i Gramunt, de l’IES Guinovarda de Piera (Anoia), ha aconseguit el Premi Territorial Catalunya Central amb “El noi que mai he estat”, que ha estat la història de les comarques centrals més ben valorada pel jurat.

Amb l’aforament complet, al voltant de 250 persones d’arreu de Catalunya han conegut els guanyadors en directe. L’acte ha comptat amb la presència l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’IMEB, Joan Coma; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve i Zaragoza; i la vicepresidenta segona de l'AMIC i editora d'El Tot Mataró, M. Carme Rodríguez. També hi ha assistit Mohamed El Amrani, president de l’Associació Cultural Xarxa de convivència de Roses i de l’Associació AZAHARA i finalista de Ficcions en una edició anterior i el filòleg, traductor i escriptor Pau Vidal i Gavilán, qui ha fet un discurs jugant amb els noms dels grups finalistes.

El Premi Millor Història del concurs l’ha obtingut el grup Generació2001, format per Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho del Centro de Estudios Dolmen de L’Hospitalet de Llobregat, per la història “R31CH”, i el Premi Segona Millor Història ha estat per a Víctor Pérez, de l’IES de La Jonquera, amb el relat “Psicodèlia”. El guanyador del guardó Professor més motivador de Catalunya ha estat el professor Jaume Prat i Fabregat, del centre Maristes Valldemia de Mataró, premi al qual han optat cinc professors i professores finalistes d’arreu de Catalunya.
Aquest ha estat el darrer dels cinc actes de lliurament de premis, que s’han celebrat a Menorca, Eivissa, Mallorca i València. Les guanyadores de Millor Història de les Illes Balears, Roser Moll i Mascaró; i la Millor Història del País Valencià, Marina Navarro i Savall, també han estat al lliurament de Barcelona, ja que optaven al primer i al segon premi del concurs.

A la Catalunya Central, la participació d’aquesta edició de Ficcions, l’aventura de crear històries ha arribat als 265 alumnes de 21 centres educatius, dels quals 8 grups formats per 15 joves han aconseguit arribar a la final. En total, el concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 inscrits d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.

 

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades al territori.

 

Participants Catalunya central: 265 alumnes, de 21 centres educatius

 

Finalistes de la Catalunya Central (15 finalistes / 8 grups)

  • Premi Territorial Catalunya Central: grup Tania Monleon, format per Tania Monleón i Gramunt, de l'IES Guinovarda de Piera

 

Finalistes:

  • Grup Andròmina, format per Armando Zorita Zamora i Roger Calsina Algué, del Col·legi Mestral de Jorba
  • Grup Berserker, format per Eric Armengol Santos, del SES Vallbona d'Anoia de Vallbona d'Anoia
  • Grup FillsdApolo, format per Jessica Díaz Apinayé, Roger Jover Costa i Anna Santos Pladevall, de l'IES d'Artés
  • Grup Janalextaha, format per Jan Planes Mazcuñan, Taha Yassine Igoudiane i Àlex Valentí Bancroft, de l'Escola Joviat de Manresa
  • Grup LaSalleMANRESA2, format per Guim Planas Canet, de La Salle Manresa de Manresa
  • Grup IrishSweet, format per Aina Joan Muniente, de l'IES Pere Vives Vich d'Igualada
  • Grup romanos03, format per Roger Sala Juvanteny, Roc Obiols Puig i Salomon Van Schaik, de l'IES Castell del Quer de Prats De Lluçanès
Organitza:
Amb el suport de:
                        


Amb la col·laboració de: