Els sindicats d’Aigües de Barcelona recalquen la importància de la gestió metropolitana de l’aigua
últims articles
Es pot beure l'aigua de l'aixeta a Barcelona?
 
Aigües de Barcelona condona el deute a les famílies vulnerables de l’àrea metropolitana
 
Experts internacionals del patrimoni industrial de l’aigua s’apleguen al Museu Agbar de les Aigües
 
L’aigua: protagonista de la First Lego League d’enguany
 
La reutilització de l’aigua és la solució
 
Apunten que el servei integrat metropolità assegura l’eficiència i la qualitat del servei

La sortida de Barcelona de l’Àrea Metropolitana a efectes del servei de l’aigua seria molt perjudicial, segons alerten els sindicats d’Aigües de Barcelona. Exposen que aquesta sortida suposaria un notable increment dels costos, i això generaria un augment de les tarifes de l’aigua, a més de la precarització de les condicions de desenvolupament del servei, en perjudici de l’interès públic.

Així ho ha comunicat el Comitè d’Intercentres d’Aigües de Barcelona, que està format per tots els sindicats amb representació a l’empresa, UGT, ATAB, CCOO i CGT, i es van posicionar en contra que Barcelona deixi de formar part de la gestió metropolitana de l’aigua.

Ho ha fet davant el plantejament de l’Ajuntament de Barcelona d’una multiconsulta al voltant de la gestió de l’aigua, que finalment ha estat descartada pel ple municipal. El comunicat s’ha fet mitjançant un escrit signat conjuntament el passat 6 d’abril en el qual s’exposaven els greus perjudicis que observen que tindria aquest canvi de gestió tant en les tarifes com en les condicions de desenvolupament del servei, a més que “comportaria la pèrdua d’economies d’escala, capacitat operativa i de recursos”.

El Comitè Intercentres, format pels quatre sindicats, ha reclamant que el  servei “s’ha de seguir gestionant de manera integral i metropolitana, mantenint així una plantilla única, perquè la prestació del servei mancomunat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona permet compartir recursos i aporta eficiències evidents”. En aquest sentit, asseguren que “assignar treballadors a cada municipi comportaria tenir plantilles insuficients i sense prou recursos, fet que posaria un greu risc el servei de l’aigua a cada municipi”.

Per tot això, els sindicats han insistit que “no es pot permetre que el servei metropolità es fraccioni en petits serveis d’àmbit municipal, que posarien en risc de manera molt clara la prestació del servei”.

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media