13 alumnes del Maresme arriben a la final del concurs literari Ficcions
Premiats i finalistes
Ricard Porcel, de Tordera, guanya el Premi Territorial del Maresme al concurs literari Ficcions
 
Okami, Premi Territorial del Maresme. Colˇlegi Sant Josep- Vedruna Escola de Tordera.
 
L’entrega de premis, on es desvelarā el guanyador de la desena ediciķ de Ficcions, tindrā lloc el proper 23 de maig a La Pedrera de Barcelona

La desena edició del concurs literari Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 900 històries completes que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya (154 alumnes), 39 al País Valencià (62 nois i noies) i 35 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

Al Maresme la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 123 alumnes de 15 centres educatius, dels quals 7 grups formats per 13 joves han aconseguit arribar a la final.

L’acte de lliurament de premis de Catalunya, l’últim dels cinc que s’han organitzat dins el marc d’aquest concurs, tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a partir de les a La Pedrera–Casa Milà de Barcelona. Durant l’esdeveniment, es farà entrega dels premis territorials a les millors històries de cada vegueria, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori –Balears, País Valencià i Catalunya– i, finalment, s’entregaran els premis a la primera i segona millors històries, així com el Premi Especial Ciutat de Barcelona, que consisteix en un iPad. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.

 

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

 

Llistat de finalistes del Maresme (13 finalistes / 7 grups)

  • Grup albafagar@gmail.com, de Maristes Valldemia de Mataró
  • Grup eliespv, de l'Escola Pia de Calella
  • Grup nuriaherrerollonch, del Col·legi La Presentació de Arenys de Mar
  • Grup Okami, del Col·legi Sant Josep - Vedruna Escola de Tordera
  • Grup Redactores, de Maristes Valldemia de Mataró
  • Grup Salvatore, del Col·legi Sant Josep - Vedruna Escola de Tordera
  • Grup Súnions, de Maristes Valldemia de Mataró
Organitza:
Amb el suport de:
                        


Amb la col·laboració de: