“Tenim drets, teixim llibertats” acomiada la 2a edició a la platja de la Nova Icària de Barcelona
Més de 1.200 persones han participat als 80 tallers que tenien com a objectiu generar consciència sobre els drets de les persones refugiades
Últim acte de la campanya "Tenim drets, teixim llibertats"

Dissabte 5 de  maig es va celebrar el darrer acte de la campanya “Tenim drets, teixim llibertats” sota el lema “la nostra veu, el nostre compromís”. Es tracta d’una programació de fins a vuitanta activitats que s’han dut a terme des de gener a diferents municipis metropolitans amb l’objectiu de reflexionar al voltant dels drets de les persones refugiades.

En l’acte de cloenda van participar més de 250 persones, tot i que la pluja va fer modificar una mica l’organització. També es va comptar amb Alfred Bosch, Vicepresident de l’Àrea Internacional i Cooperació de l’AMB, Marina Peix, la cap de Cooperació de l’AMB i amb Ferran Puig, l’alcalde de Torrelles de Llobregat, en representació dels deu municipis participants en l’edició d’enguany: “Hi ha hagut, sobretot, gent jove que ha pogut compartir aquesta consciència que tenim drets i els hem d’exercir perquè són la base de les nostres llibertats: el dret a la vida, a la mobilitat, a un treball lliure... tot això aplicat a les zones de conflicte és molt important per tenir una societat millor”.

La cloenda va estar conduïda pels periodistes Esther Romagosa i Adrià Bas, i Maria Peix en va fer una valoració molt positiva: “En aquest acte públic de cloenda volem mostrar el resultat del procés i donar veu als petits ajuntaments de l’àrea metropolitana que s’han implicat amb nosaltres”. A més, també ha afegit l’impacte positiu de les activitats plantejades que, en tenir un vessant artístic, han permès incentivar la reflexió i el compromís vers les persones refugiades i la cooperació internacional i implicar la ciutadania.

Una de les claus per “Tenim drets, teixim llibertats” ha estat la feia feta durant mesos per grups i associacions locals, que han exposat l’experiència i els aprenentatges dels tallers. A més el comiat ha comptat amb el testimoni d’una persona refugiada, una performance col·lectiva i una actuació de sis grups percussionistes de Molins de Rei.

Aquest programa forma part del projecte Educació per a la Ciutadania Global del Pla de Cooperació, i la voluntat de l’AMB és treballar de manera conjunta i coordinada amb els municipis més petits de la metròpoli barcelonina amb l’objectiu principal de fomentar la consciència crítica i el compromís social des del món local vers els drets humans.

 

últims articles
Arrenca la 3a edició del programa "Tenim drets, teixim llibertats"
 
Nova edició del programa “Tenim drets, Teixim llibertats”: compromís per les persones refugiades i els reptes ambientals
L'Àrea d’Internacional i de Cooperació de l’AMB posa en marxa la segona edició del programa “Tenim Drets, Teixim Llibertats” per promoure el coneixement i la defensa dels drets humans des dels municipis metropolitans, i donar veu al compromís amb les persones refugiades.
 
Desviament del riu Llobregat per unir Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts
La construcció d'un pas a nivell permetrà la connexió en bicicleta i a peu entre els tres municipis del Baix Llobregat
 
Més de 680 milions de passatgers al transport públic metropolità l’any 2017
- El transport públic metropolità segueix guanyant passatge amb un increment de 18,52 milions de nous viatgers durant l’any 2017, xifra rècord que creix des del 2013. Aquest increment de viatges suposa que s’ha deixat d’emetre 9.911 tones de CO2, 1’2 tones de PM i 30’99 tones de NOx a l’aire metropolità durant l’any 2017
 
Zona de baixes emissions per lluitar contra la contaminació
La zona de baixes emissions de l'àmbit de Rondes de Barcelona va entrar en funcionament l'1 de desembre. Suposa restriccions per als vehicles més contaminants en cas d’episodi de contaminació atmosfèrica.
 
Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media