Pessebristes catalans participen en la I Trobada Internacional d’Amics dels Pessebres

Es tracta d’una visita obligada per tots els amants del pessebrisme de l’Estat espanyol. Impulsat per la Fundació Díaz Caballero, el Museo de Belenes de Mollina (Màlaga), inaugurat només fa tres mesos, acull obres de l’escola catalana, el País Basc, l’arc mediterrani, el sud espanyol, i també provinents d’Itàlia. Representant tots aquests territoris, unes 250 persones s’hi van reunir el 17 de febrer per visitar les instal·lacions i assistir a la I Trobada Internacional d’Amics i Col·laboradors dels Pessebres.

Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes, va rebre la insígnia d’agraïment atorgada a tots els pessebristes, escultors i artistes que han fet realitat la inauguració del museu. Tampoc van faltar a aquesta cita altres pessebristes catalans reconeguts, com ara Agustí Termens, Jacint Cadevall i Josep Traité.

"El Museo de Belenes de Mollina (Màlaga), inaugurat només fa tres mesos, acull obres de l’escola catalana, el País Basc, l’arc mediterrani, el sud espanyol, i també provinents d’Itàlia"

L’alcalde de Mollina Eugenio Sevillano va confessar que, des de la seva inauguració, el Museu de Belenes ha rebut una mitjana de mil visitants diaris. Davant la imminent inauguració del Museu del Pessebre Català, que s’ubicarà a Montlanc, aquestes declaracions van generar una gran satisfacció en la delegació catalana.

El Museo de Belenes consta de 60 pessebres, classificats en diorames, cúpules -dissenyades exclusivament pel museu -i pessebres monumentals que ocupen grans sales.

25 de setembre, acte de lliurament dels II Premis de l’Associacionisme Culturale
El Reial Cercle Artístic presentarà El Panoràmic 2017
Tortosa acollirà la 28a Trobada de Grups Amateurs de Teatre
Selfies: narcisisme o microrelat?
Neix la Copa Catalunya de sardana esportiva
Washington, capital de la cultura catalana

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media