L’aigua: protagonista de la First Lego League d’enguany
últims articles
“The Zone of Hope”, immersió en un futur evitable
 
Es pot beure l'aigua de l'aixeta a Barcelona?
 
Aigües de Barcelona condona el deute a les famílies vulnerables de l’àrea metropolitana
 
Els sindicats d’Aigües de Barcelona recalquen la importància de la gestió metropolitana de l’aigua
 
Experts internacionals del patrimoni industrial de l’aigua s’apleguen al Museu Agbar de les Aigües
 
La reutilització de l’aigua és la solució
 
First Lego League 2017

El cicle integral de l’aigua és un dels eixos centrals  d’aquesta edició de la First Lego League, el repte internacional per a infants i joves d’entre 6 a 16 anys al voltant de la ciència i la tecnologia. Els tornejos classificatoris ja estan en marxa a ciutats com Barcelona, Lleida i Reus, d’on sortiran els representants catalans que aniran a La Gran Final d’ Espanya HYDRO DYNAMICS a Logronyo, La Rioja, els dies 10 i 11 de març.

Els participants es converteixen en petits científics i enginyers, ja que aprenen les característiques del cicle integral de l’aigua- on i com trobar-la, transportar-la, fer-la servir i com disposar d’ella, i duen a terme un Projecte Científic per a resoldre un problema real relacionat amb la gestió de l’aigua. A partir d’aquí construeixen i programen un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO® MINDSTORMS®.

El repte potencia a més el desenvolupament d’habilitats i competències com el treball en equip, l’aprenentatge, la motivació, la resolució de problemes reals i la contribució a la societat.

Hi ha diferents premis i guardons per als concursants de les diferents fases i Aigües de Barcelona hi col·labora amb el guardó 1r premi al Projecte Científic com a agent coneixedor i impulsor de la gestió eficient del cicle integral de l’aigua. També a través d’un grup de treballadors de la companyia que fan de jurat de forma voluntària, així com en l’organització del concurs.

Els guanyadors a Logronyo tindran la possibilitat de presentar-se als Tornejos Internacionals FIRST LEGO League, el FIRST Championship i l’Open Championship, que se celebren entre abril i juny als EUA, Estònia i Hongria.

Els més petits també tenen la possibilitat d’estrenar-se en el món de la ciència i la tecnologia gràcies als tornejos First Lego League Junior, que enguany compta amb el repte AQUA Adventure. Els tornejos classificatoris tenen lloc durant el mes de febrer a Barcelona, Lleida, Reus, Vic i Igualada.

La First Lego League va començar l’any 1998 als EUA i actualment ja hi participen més de 320.000 joves de 88 països del món, una xifra que ha crescut exponencialment. A Espanya fa més de deu anys que s’organitza i ja és el país d’Europa amb més equips participants.

Podeu trobar tota la informació de la First Lego League al seu web i també conèixer les bases del repte Hydro Dynamics en l’enllaç.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media