Les dues entitats treballaran concretament en l'Observatori de la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya i l'elaboració de l'Informe anual sobre la situació de la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya, fent-ne un seguiment, estudi, anàlisi i prospectiva

 









 

 

Neix LabDincat, l'espai de recerca i coneixement del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya
Dincat i Granés Fundació s'uneixen per impulsar el laboratori d'idees amb l'objectiu de la qualitat de vida del col·lectiu

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, i Granés Fundació, entitat que treballa en l'àmbit de la discapacitat, els joves i la formació, han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar el laboratori d'idees de referència (LabDincat) sobre la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya.

A través de l'acord, les dues entitats treballaran concretament en l'Observatori de la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya i l'elaboració de l'Informe anual sobre la situació de la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya, fent-ne un seguiment, estudi, anàlisi i prospectiva.

L'Informe anual sobre la situació de la discapacitat intel·lectual a Catalunya inclourà l'anàlisi quantitatiu i qualitatiu sobre la realitat de les persones del col·lectiu i les seves famílies en les diverses etapes de la vida, així com elements transversals al voltant d'aspectes educatius, socials, de salut, laborals i de reconeixement de drets, entre d'altres. "Aquest informe servirà per poder evidenciar i fer paleses les necessitats actuals de l'àmbit de la discapacitat intel·lectual al medi polític i a la ciutadania en general i erradicar, així, el desconeixement que hi ha actualment entorn el sector", afirma l'entitat en un comunicat.

En aquest sentit, LabDincat es revela com un instrument i suport "indispensable" a l'hora de dissenyar propostes transformadores i innovadores en la línia de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. "Propostes polítiques i socials que, en definitiva, millorin la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i garanteixin el compliment dels seus drets en tots els àmbits i etapes de la vida", expliquen.

Per dur-ho a terme, el laboratori agruparà una xarxa d'acadèmics i investigadors en l'àmbit de la discapacitat intel·lectual i comptarà també amb la col·laboració de directius i professionals de les entitats, les mateixes persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Recerca, innovació i transferència de coneixement

A més, el LabDincat també té com a objectiu la promoció de la recerca, la innovació i la transferència de coneixement en aquest camp. També la celebració de debats i col·loquis periòdics que permetin aprofundir en determinades qüestions d'interès, així com la creació d'un banc de bones pràctiques per recopilar experiències i promoure l'aprenentatge mitjançant l'intercanvi de coneixements.

LabDincat comptarà amb un Consell Assessor liderat pels professors Climent Giné i Toni Vilà i format per membres de les universitats catalanes i de centres de recerca; membres de la junta directiva de Dincat en representació de les entitats associades; un representant de Granés Fundació; i representants dels Consells de Persones i Famílies de Dincat.

Notícies relacionades
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71