Si es disposa de liquiditat que no es necessitarà en els propers anys ara és un bon moment per fer compres
Les medalles de 5 esportistes catalans fora de l'alta competició (i un bonus track)
De cànnabis per a esportistes fins a una escola de surf d'estel: quins són els projectes empresarials dels millors esportistes d'elit catalans?
Tan fàcil és arruïnar-se? Fora dels estadis, pistes i de l'alta competició, és una pregunta que inevitablement molts esportistes d'elit es plantegen en veure que fins a un 60% dels companys de professió...
Boboli, la roba infantil catalana que es vesteix de Mèxic a Kazakhstan
Infants de més de seixanta països d'arreu del món vesteixen roba de Boboli, una marca nascuda a Mataró i que avui en dia factura més de 40 milions d'euros des de Llinars
Els jardins boboli de Florència van ser la inspiració que va tenir Teresa Ochoa per fundar una marca de roba de punt per a tota la família. Poc abans, el seu marit, Francisco Algás, va crear la indústria Star Textil...
De l'escudella als calçots: per què Barcelona és el segon millor destí gastronòmic del món?
La capital catalana enamora els turistes gastronòmics: sis de cada deu repeteixen la visita, gastant, de mitjana, cinc vegades més que la resta dels visitants
Igual que l'art i la cultura, la gastronomia es consolida com un dels principals símbols de la capital catalana. Tant és així que, segons l'Observatori del Turisme a Barcelona, elaborat per l'Ajuntament, la Cambra de ...

 


 

Mesures empresarials per a superar la crisi COVID-19

La sobtada i imprevista caiguda de l'activitat econòmica perjudicarà greument moltes empreses. De tota manera, com que la majoria d'experts prediuen que la crisi sanitària no serà molt llarga, podem pensar en mesures econòmiques per a evitar mals majors. En alguns casos aquestes mesures inclòs poden permetre que hi hagi empreses que en surtin enfortides.

Mesures com les següents poden ajudar a parar el cop:

• Prioritzar la salut i el benestar de treballadors i clients. Si en moments difícils s'aposta per ells, es pot aconseguir més compromís a llarg termini.

• Reorganitzar els processos per a poder treballar en remot i poder oferir més i millors serveis online als clients.

• Assegurar la liquiditat renegociant els terminis de pagament i contractant línies de crèdit bancari.

• Assegurar els subministraments diversificant els proveïdors.

• Oferir serveis o infraestructures de l'empresa a les autoritats sanitàries, com han fet algunes cadenes hoteleres que han ofert habitacions per a ser medicalitzades.

També hi ha mesures per aprofitar les oportunitats del moment:

• Si es disposa de liquiditat que no es necessitarà en els propers anys ara és un bon moment per fer compres. Hi ha moltes empreses molt sòlides i de sectors amb molt de futur (alimentació, farmacèutiques...) que han baixat més enllà del que és raonable.

• També es poden fer bones adquisicions d'empreses per a potenciar el creixement.

• Aprofitar els preus baixos per a comprar productes o serveis que es necessitaran més endavant.

• Es pot apostar per noves línies de negoci basades en mitjans virtuals.

• Si ja es disposa de serveis que es presenten online es pot augmentar la seva promoció per a incrementar els ingressos.

• Es pot innovar amb productes o serveis que satisfan necessitats relacionades amb el COVID-19, i no es tracta només de mascaretes i gels.

• Es poden descobrir noves formes de funcionar més sostenibles (teletreball...).

La història ens recorda que quan hi ha caigudes dels mercats d'un 30% o 40% com ara són moments amb bones oportunitats de compra. És el que ens diu la teoria de l'opinió contrària, que consisteix a fer l'oposat de què fa tothom en moments de pànic, com ara. Però aquestes propostes cal fer-les amb humilitat. Com deia Samuel Goldwyn: "Mai facis previsions, especialment sobre el futur".

 c

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71